Joulukiireet alkaa UT:lla, HIFK-ÅIFK pe 11.12.

ÅIFK 2310 (640x290)

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Åbo IFK
Pe 11.12. klo 19:00
Helsingin Urheilutalo

Syyskauden viimeinen 1,5 viikkoa pelataan tiiviissä tahdissa, kun perjantain kotimatsin jälkeen liiga jatkuu heti keskiviikkona, ja seuraavana viikonloppuna IFK pelaa parhaassa tapauksessa kaksi cup-ottelua lisää Suomen Cupin Final4-lopputurnauksessa. Handisliigan 11. kierroksen ottelussaan HIFK kohtaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella åbolaisen IFK:n, jonka alkukausi on takerrellut pahasti. 10 matsista Turussa on nähty vain kaksi voittoa Dynamosta, sekä tasapeli Siuntiota vastaan. Viidellä pisteellään Åbo on ainakin toistaiseksi jäänyt sarjataulukon kellarikerroksiin yhdessä Dynamon, Siuntion ja BK-46:n kanssa.

HIFK:n alkukausi on sujunut valoisasti, joukkueen ollessa 13 pisteellä vain yhden pinnan päässä HC Westin kolmossijasta. 10 matsia on tuonut viisi voittoa ja jopa kolme tasapeliä, HIFK:n jäätyä ilman pisteitä vain Dickenin ja HC Westin vieraana. Kotikentällään HIFK on voittanut kaikki neljä peliään, ja puhdasta saldoa on tarkoitus varjella vielä ensi vuoteen saakka. Urheilutalolla IFK:n on napannut voitot Dynamoa, SIF:iä, BK-46:tta ja HC Westiä vastaan, ja joukkue purjehtii viiden matsin tappiottomassa putkessa. Åbolla on edellisestä Dynamo-matsistaan voitto alla, mutta neljä edeltänyttä peliä päättyivät tappioon.

HIFK:n hyökkäys on liigan kolmanneksi tehokkainta, 287 tehdyllä vastustajan maaliverkko on heilunut lähes 29 kertaa joka ottelussa. Åbo IFK:n saalis on tasan 30 osumaa heikompi, eli ottelukohtainen keskiarvo 25,7 tehtyä. Parista runsasmaalisesta maalijuhlasta huolimatta IFK:n puolustuskin on päästänyt viidenneksi vähiten takaiskuja (ka. 27,2 päästettyä / ottelu), tähänkin suuntaan eroa Åboon tasan 30 osumaa. Joukkueiden parhaat maalintekijät ovat punaisessa IFK-paidassa Niclas Ahlgren 58, Roman Protcenko 57 ja Nikola Zujic 47, sekä keltaisissa koko liigaa johtava Topias Laine 74, Andreas Nyström 67 ja Olli Tamminen 39 maalilla.

LIIGAOTTELUIDEN PÄÄSYLIPUT:
12 eur – aikuiset
6 eur – lapset 7-16 v, opiskelijat, eläkeläiset, HIFK Fan Club

HIFK pelaa kaikki kotiottelunsa Kalliossa, Helsingin Urheilutalolla (Helsinginkatu 25). Paikan päälle Kallioon löydät raitiovaunuilla 1, 1A, 3 (Keskustasta), 2 (Töölöstä), 8 (Metro/Sörnäinen) tai bussilla 51 – pysäkkinä suuntaa antavasti ”Urheilutalo”.

Lämpimästi tervetuloa!