Joulukuu alkaa kahdella Kamrat-derbyllä

26ec72fe-3c99-6e5b-eda3-429cac4ddff6

Käsipallon SM-Liiga

GrIFK – HIFK 
Ke 1.12. klo 19:00
Kauniaisten Palloiluhalli

HIFK – ÅIFK
La 4.12. klo 17:00
Helsingin Urheilutalo

Joulukuu aloitetaan joulukiireillä, kun pelikalenterissa on poikkeuksellisesti kaksi ottelua samalle viikolle. Sarjataulukossa kärkikolmikko on karannut omille teilleen, mutta alempi ryhmä on niin tiiviissä nipussa, että mikä tahansa joukkueista voi vielä yltää nelospaikalle ja ylempään jatkosarjaan. Erityisen tärkeät pisteet jaetaan tämän viikon Kamrat-cupissa, kun HIFK ensin puolustaa kotivoittoaan Granista ja lauantaina hakee kunniaansa takaisin Åbo IFK:lta ensimmäisen sarjakierroksen tappiosta. 

HIFK:n ja Granin ensimmäinen tapaaminen Kalliossa päättyi HIFK:n viiden maalin voittoon illan juhlakalun #34 mukaisesti maalein 34-29. Jäähyväisotteluaan viettänyt Nikola Zujic upotti HIFK:lle juuri ratkaisevat 5 maalia viimeisessä liigaottelussaan, Evgeny Semenovin kantaessa jengin avausvoittoon yhdeksällä tehdyllä maalilla. Granin tilastoista löytyy jo neljä voittoa Grönan kaadettua Åbon, Tallinnan sekä kahdesti Siuntion. Kahdeksalla pisteellään Grankulla on 3 p HIFK:n edellä, ja toinen keskinäinen ottelu ratkaisee onko Rödalla vielä mahdollisuuksia päästä Granin rinnalle tai ohi. HIFK on 9 pelissään saavuttanut 5 pistettä voitoilla Granista ja Siuntiosta sekä tasapelillä Tallinnassa. 

Åbo IFK on syksyn aikana kerännyt 11 ottelustaan kaksi voittoa. Turkulaisten voitonjuhlia ovat päässeet näkemään HIFK (26-19) ja HC Tallinn (30-19), jotka jäivät alle 20 maaliin kahdessa peräkkäisessä ottelussa Samppalinnassa. Lokakuun alun jälkeen Åbolla on ollut hieman lannistavampi 7 ottelun tappioputki, mutta loppukiristä tulee Turussakin jännittävää kanarialintujen kohdatessa 3 viimeisessä pelissään HIFK:n, Grankullan ja Siuntion. 


KORONAPASSI KÄYTTÖÖN HIFK-KOTIOTTELUISSA

Uudenmaan sairaanhoitopiirin heikentyneen koronatilanteen vuoksi koronapassi otetaan välittömästi käyttöön HIFK:n kotiotteluissa. Koronapassi tarkastetaan kaikilta ottelutapahtumaan saapuvilta 16 vuotta täyttäneiltä. 

Seuraava kotiottelu HIFK-ÅIFK pelataan lauantaina 4. joulukuuta, ja syyskauden viimeinen kotiottelu HIFK-HC Tallinn lauantaina 18.12. klo 13:30. Koronapassi ja kuvallinen henkilötodistus tarkistetaan Urheilutalon aulassa ennen lipunmyyntiä.

Mikä on koronapassi?

Koronapassi (EU:n koronatodistus) koostuu kolmesta osasta. Alla olevista ehdoista yhden on täytyttävä, jotta koronapassi on voimassa.

o  koronarokotustodistus (2 rokoteannosta)

o  testitulostodistus (negatiivinen koronatestitulos enintään 72 tuntia aiemmin)

o  todistus alle 6 kuukautta aiemmin sairastetusta koronavirustaudista

Koronapassina käytetään EU:n koronatodistusta, jonka saa Omakanta-palvelusta. Jos et voi käyttää Omakantaa, voit saada todistuksen paperisena tulosteena terveydenhuollosta.

Lisätietoja koronapassista voit lukea kanta.fi-sivustolta.


HIFK siirtyy paperittomaan ottelutapahtumaan

Paperiton ottelutapahtuma soveltuu erityisen hyvin korona-ajan poikkeuskäytäntöihin. Fyysisen kontaktin vähentämiseksi ottelukohtainen käsiohjelma on aina ladattavissa sähköisesti oman kännykän näytölle.
 
Kaudella 2021-22 joukkueiden kokoonpanot julkaistaan aina pelipäivänä IFK-kotisivuilla, mistä pelaajat on helppo tarkastaa omalla puhelimella.
 

Jos et ehdi hakea linkkejä matsiennakosta tai SoMe-kanavista, on käsiohjelma mahdollista ladata lippukassalta löytyvän QR-koodin avulla. QR-koodi luetaan älypuhelimen kameraa käyttäen, ja sovellus avaa näyttöön molempien joukkueiden kokoonpanot sekä muita tärkeitä tietoja ottelusta. Erilaisia QR-ohjelmia löydät runsaasti sovelluskaupoista nimellä ”QR Reader”

Joukkueiden kokoonpanot


PÄÄSYLIPUT HIFK:N KÄSIPALLO-OTTELUIHIN

Liput kaikkiin IFK-kotiotteluihin myydään pelipäivinä Urheilutalon yläovella, 2. kerros. Lipunmyynti avataan tunti ennen ottelun alkua. Käteismaksu/yleisimmät pankkikortit (ei Smartum-setelit)

Pääsylippujen hinnat:

  • 15 € / AIKUISET
  • 10 € / OPISKELIJAT, ELÄKELÄISET, LAPSET 7-16 V

TURVATOIMENPITEET HIFK-KOTIOTTELUISSA
 
Korona-pandemia aiheuttaa muutoksia Urheilutalon katsomojärjestelyissä. Nämä varotoimenpiteet ovat voimassa toistaiseksi kaikissa HIFK-kotiotteluissa:
 
o  Tarkistamme koronapassin kaikilta 16v täyttäneiltä. Kuvallinen henkilöllisyystodistus vaaditaan kaikilta yli 15-vuotiailta.
o  Tule peliin vain terveenä
o  Muista 1,5 metrin turvavälit sisääntullessa ja lippujonossa
o  Vain E-katsomon sisäänkäynti yleisön käytössä (Helsinginkadun puoleinen oviaukko)
o  Jätä aina tyhjä istuin väliä muiden katsojien kanssa – perheenjäsenet tai yhdessä seurueessa otteluun tulleet voivat istua vierekkäsillä paikoilla
 
o  Huolehdi käsihygieniasta, yski vain hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan
o  Vältä tarpeetonta liikkumista hallin aulatiloissa
o  Suosittelemme kasvomaskien käyttöä
o  Saavuthan tapahtumaan Koronavilkkuun rekisteröityneenä
 
 
Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksessa yksityisyytesi on vahvasti suojattu.Lue lisää sovelluksesta › www.koronavilkku.fi

 

 

Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä SolidSport-sovelluksen nettistriiminä.

SM-Liigan jokainen ottelu lähetetään suorana SolidSport-suoratoistopalvelun kautta. Sivustolta voit ostaa yksittäisiä ottelulähetyksiä hintaan 5,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin koko sarjan kaikkiin matseihin hintaan 9,90 eur / kk.Tekemällä tilauksesi HIFK:n joukkuesivuston kautta tuot taloudellista tukea suoraan omalle joukkueelle! Tue suosikkijoukkuettasi ja nauti SM-Liigan kaikista otteluista koko kauden ajan hintaan 9.90EUR/kk. Mene osoitteeseen https://solidsport.com/hifk-handball- ja tilaa katseluoikeus suosikkijoukkueesi kanavalta! Kanavalle pääset painamalla suosikkijoukkueesi logoa.

KOTIOTTELUT

HIFK pelaa kaikki kotiottelunsa Kalliossa, Helsingin Urheilutalolla (Helsinginkatu 25). Paikan päälle Kallioon löydät raitiovaunulla  1, 3 tai 8 – pysäkkinä suuntaa antavasti “Urheilutalo”. www.reittiopas.fi

 

PYSÄKÖINTI

Helsingin Urheilutalolla ei ole omaa asiakaspysäköintiä. UT:n ympäristössä olevat kadunvarsipaikat (esim. Helsinginkadun tai Kirstinkadun varressa) ovat käytettävissä maksutta viikonloppuina, arkisin klo 9-21 pysäköintimaksu on 2 eur / 1 h.

 HUOM !! Käynnissä olevat Helsinginkadun katutyöt RAJOITTAVAT MERKITTÄVÄSTI alueen parkkipaikkojen määrää.

 

IFK Kaulaliina