Kahden kotipelin viikko

Käsipallon SM-Liiga
Alempi loppusarja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HIFK – Åbo IFK
Ti 27.2. klo 19:15

Urheilutalolla pelataan tällä viikolla IFK-liigaa kahden ottelun voimin. HIFK kohtaa ensimmäisessä Kamrat-derbyssä tiistaina Åbo IFK:n, ja sisarrakkaus on koetuksella uudestaan perjantaina Grankulla IFK:ta vastaan. Loppusarjan ensimmäisellä kierroksella Åbo esitti melkoisen yllätyksen kaatamalla Grankullan 28-26. Vaikka turkulaisten jatkopaikka loppusarjasta näyttää melkein mahdottomalta, sopii paineeton tilanne heille. HIFK:n on siis syytä pysyä hereillä tiistaina ÅIFK:ta vastaan joukkueiden kohdatessa kolmatta kertaa. Ensimmäisen kotipelin Kalliossa HIFK hoiti 4 maalin erolla 33-29 ja joulukuussa Samppalinnassa eroa oli yhtä paljon maalein 24-28. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HIFK – GrIFK
Pe 2.3. klo 18:30

Grankullaa vastaan HIFK:lla on ollut tänä vuonna erityisen vaikeaa. Kotiavauksessa Grani haki pisteet helpolla 26-33 voitolla, ja kallion sisällä Kauniaisissa HIFK:lla on voittotili edelleen avaamatta. Runkosarjassa Grani tylytti vieraitaan 11 maalin voitolla 35-24. GrIFK:n pistemenetys Turussa herätti mielenkiinnon loppusijoituksista, sillä vain kaksi parasta joukkuetta mahtuvat mukaan puolivälieriin. Alemman loppusarjan voittaja kohtaa sijalle neljä jääneen joukkueen, ja kakkoseksi sijoittunut joutuu haastamaan ylemmän loppusarjan kolmosjengin. Grankullan ja HIFK:n ero ennen ensimmäistä kohtaamista on vain kaksi pistettä, joten erittäin onnistuneella ottelulla HIFK voisi päästä jo tasalukuihin GrIFK:n kanssa.  

Loppusarjan tilastoissa (vain keskinäiset ottelut) paras viimeistelijä on tähän mennessä ollut GrIFK 220 maalilla. HIFK on ehtinyt pussittamaan 203 palloa, ja ÅIFK on nelikon heikoin 164 tehdyllä maalilla. Oman maalin puolustamisessa GrIFK on selvä ykkönen vain 161 takaiskulla, HIFK:n verkko on pölähtänyt jo 204 kertaa ja ÅIFK-puolustus on ohitettu 225 kertaa. 

Pääsyliput kaikkiin IFK-kotiotteluihin myydään pelipäivinä Urheilutalon yläovella, 2. kerros. Lipunmyynti avataan tunti ennen ottelun alkua. Käteismaksu/yleisimmät pankkikortit (ei Smartum-setelit)

Pääsylippujen hinnat:
14 € – Aikuiset
8 € – Lapset, opiskelijat, eläkeläiset
99 € – HIFK-KAUSIKORTTI sis. runkosarjan 12 kotiottelua 

HIFK pelaa kaikki kotiottelunsa Kalliossa, Helsingin Urheilutalolla (Helsinginkatu 25). Paikan päälle Kallioon löydät raitiovaunuilla 1, 3, 8 (Metro/Sörnäinen) tai bussilla 51 – pysäkkinä suuntaa antavasti ”Urheilutalo”. www.reittiopas.fi