KAUSIENNAKKO – Miesten SM-Liiga 2017-18

Keskiviikkona 13.9. avataan HIFK:n 67. pääsarjakausi ottelulla HIFK-GrIFK. Vuonna 2017 HIFK juhlii seuran 120-vuotista historiaa, ja käsipallo tavoittelee synttärilahjaksi 2000-luvun ensimmäistä mitalisijaa. Runsaasti muutoksia nähnyt päävalmentajan palli saa tällä kertaa raskastekoisen hallitsijan, kun Venäjän U20-maajoukkueen valmennustiimiin kuulunut Rostislav Grinishin siirtyy IFK:hon HC Sankt-Peterburgista. Mittava satsaus jaetaan naisten SM-joukkueen kanssa, ja Grinishin johtaa uutta voitonnälkää molempiin joukkueisiin. Pelaajistossa joukkue on kokenut lähestulkoon nuorennusleikkauksen, kun kokeneeseen luottokaartiin kuuluneet Harri Pitkänen ja Antti Koskela ovat toistaiseksi jääneet sivuun. Oikeaan laitaan saatiin kuitenkin kokemusta takaisin, kun Tom Lindström palasi tähtipaitaan I-divarin voittaneesta HK Pötsistä.

Uusina pelaajina HIFK esittelee ensimmäistä kertaa keskiviikkona Dynamosta siirtyneen Vili Mattilan, Åbo IFK:sta tulevan Olli Tammisen sekä Pietarista SM-liigaan saapuneen Oleg Saltykovin. Mattila ja Tamminen ovat molemmat kantaneet vahvaa roolia vanhoissa jengeissään, ja tuntevat liigan tason hyvin. Täysin uusi tapaus on maalipuiden väliin sullottava Saltykov, jolla on ainakin vaikeuksia mahtua yläriman alle. Urheilutalon mittanauhasta loppui merkinnät 205 sentin kohdalla, joten virallinen pituus on ”ulottuvalta” veskarilta vielä mittaamatta. Koko viime kauden takamieskolmikko jatkaa tälläkin kaudella, ja trio Protcenko-Zujic-Shevchenko on tärkeä osa IFK:n hyökkäystä. Lisäksi A-nuorista on saatu runsaasti nuorta intoa mukaan peliaikaa maistelemaan.

Sarjasysteemi SM-Liigassa on sama kuin viime kaudella. Kymmenen joukkueen alkusarjasta 4 parasta jatkavat kevätkaudella ylemmässä loppusarjassa. Sijat 5-8 pelaavat keskenään alemman loppusarjan, ja kaksi viimeiseksi jäänyttä pelaavat sarjapaikastaan 1-divisioonan parhaita vastaan. Kilpaveljiksi on saatu yksi uusi seura, kun Hangon HC HIK palaa pääsarjaan ensimmäistä kertaa vuoden 1998 jälkeen. HIFK:n harjoituskausi sujui Richard Ahlgrenin loukkaantumista lukuunottamatta hyvin, treenimatseissa IFK voitti ottelut PIF, HIK ja Dickeniä vastaan, häviten revanssimatsin Dickeniä vastaan. Suomen Cupin 1. kierroksella HIFK pudotti GrIFK:n kakkosmiehistön selvin lukemin 16-42.

Toivotamme kaikki IFK-kannattajat ja käsipallon ystävät tervetulleiksi 120v-juhlavuoden kotiotteluihin Helsingin Urheilutalolla! Pääsyliput yksittäin 14/8 eur, tai kausikortti sisältäen runkosarjan 12 kotipeliä yhteishintaan 99 eur.