Keskiviikkona pelataan jo jatkosarjan pisteistä

Käsipallon SM-Liiga
Pargas IF – HIFK
Ke 14.2. klo 19:00
Pargas IUG

Ystävyyttä ei juhlita pelikentällä, kun alkusarjan viimeisellä kierroksella PIF ja HIFK taistelevat kirjaimellisesti neljän pisteen ottelussa. Pargas IF on sijalla 8 tasapisteissä Åbo IFK:n kanssa, mutta keskinäisillä peleillä Åbolla on vahvempi ote alemman jatkosarjan paikasta. Välttääkseen karsintasarjan divisioonajengejä vastaan Pargas tarvitsee voiton IFK:sta, tai vähintään tasapelin jos Åbo IFK häviää oman kotiottelunsa Atlasta vastaan. Bonuksena IFK:n voittamisesta PIF saisi loppusarjaan mukaansa 4 pistettä, joukkueen voitettua HIFK:n jo kerran vieraskentällä. HIFK puolestaan haluaa varmistaa kuudennen sijansa voitolla, sillä IFK:n silmissä on sama neljän pisteen lisäpotti pelaamalla Åbo IFK:n mukaansa jatkosarjaan. Jos PIF selviytyy alempaan loppusarjaan, pyyhitään HIFK:n tuloksista kaksi voittoa Åboa vastaan ja joukkue aloittaa jatkosarjan 4 pinnaa ohuemmalla pistepussilla.

Toista vuotta liigassa pelaava PIF kävi Kalliossa pelaamassa kauden parhaan tuloksensa, kun HIFK ei pystynyt puolustamaan kotikenttäänsä kovalla asenteella pelanneita paraislaisia vastaan. IFK:lla ei ollut riittävästi taistelutahtoa pelissä, ja PIF otti liigahistorian ensimmäisen vierasvoittonsa maalein 23-24. PIF:n muut voitot tulivat tämän kauden sarjanousija HC HIK:sta, ja saaristoderby Åbo IFK:ta vastaan päättyi katkerasti tasapeliin Andreas Nyströmin tasoitettua ottelun Åbolle vain 9 sekuntia ennen summeria. Koko saalis tällä kaudella siis 7 pistettä, mutta PIF tarvitsee vähintään pisteen lisää voidakseen yltää alempaan loppusarjaan.

IFK:n osalta 13 saavutettua pistettä ei varmasti tyydytä ketään joukkueessa. Kärkiviisikko on päässyt kauas edelle, mutta edes kuudes sija riittäisi kauden jatkumiseen pudotuspeleissä. Yksi suurimpia harmituksia kaudelta on juuri kotipeli Pargas IF:ää vastaan, kun IFK ei päässyt missään vaiheessa peliin käsiksi vaan vieraat nappasivat ansaitut pisteet mukaansa. HIFK on tällä vuosituhannella vieraillut vasta yhden kerran PIUGilla, viime kauden kohtaaminen päättyi IFK:n selvään 18-28 voittoon. 

17 ottelun jälkeen HIFK on tehnyt 136 maalia enemmän kuin PIF. 502 maalista suurimman vastuun on kantanut Niclas Ahlgren, joka on osunut jo  116 kertaa. IFK:n maalipörssin kakkossijasta kilpailevat Roman Protcenko 84 ja Nikola Zujic 80 maalilla. Vasta 366 maalia viimeistelleen Pargas IF:n kovin maalintekijä Vlatko Tasevski mahtuu kuitenkin koko liigan seiskaksi 95 tehdyllä. Paraisten toiseksi vaarallisin viimeistelijä on Fredrik Lunden 72 osumalla. Puolustuksen osalta joukkueet ovat paljon lähempänä toisiaan, HIFK on päästänyt 513 takaiskua ja PIF vain 10 maalia enemmän eli 523 omiin.

Keskiviikon ottelu näytetään suorana lähetyksenä FanSeat-striimauspalvelun kautta klo 18:45 alkaen