Keskiviikkona pohjoiseen

Käsipallon SM-Liiga
Cocks – HIFK
Ke 16.10. klo 19:00
Riihimäen Urheilutalo

Keskiviikko-iltana IFK matkustaa pitkälle pohjoiseen, kun vierasmatkan kohteena on Riihimäen urheilutalo Kanta-Hämeen etelärajalla. Joukkueet pelasivat harjoituskaudella kaksi sparrausmatsia, joissa Cocks keräsi selvät voitot haparoivan IFK-puolustuksen kustannuksella. Liigapelien alettua HIFK sai kuitenkin pelinsä tiiviimpään malliin, ja neljästä ensimmäisestä pelistä tuloksena oli mukavat kolme voittoa vain yhdellä tappiolla sarjaa johtavalle HC Westille. Normaaliin tapaan kiireistä pelikalenteria huhkiva Cocks on pelannut kotimaan liigassa vain kolme ottelua, ja tappiosarakkeesta löytyy melko yllättävä merkintä SIF:n käsialalla.

Cocksin kausi alkoi kotikentällä mestaruusviirin nostolla, ja seremoniat veivät hieman terää kukkopaitojen pelistä. Åbo IFK kaatui kuitenkin lopulta kolmen maalin erolta. Porvoossa Cocks kukkoili Akilleksen kumoon hävyttömällä 23 maalin erolla 23-46. Viikkoa myöhemmin Sjundeå IF onnistui pysäyttämään riihimäkeläiset neljän maalin kotivoitolla 30-26, aiheuttaen Cocksille ensimmäisen tappion. IFK:n liigakausi alkoi kahdella peräkkäisellä voitolla Atlaksesta ja BK-46:sta, kolmannella kierroksella West ei antanut mahdollisuuksia mutta pari päivää myöhemmin IFK pystyi kaatamaan Dickenin kotikentällä. Kuudella sarjapisteellä IFK jakaa sarjataulukon kakkossijan yhdessä Dickenin kanssa, tappiottoman HC Westin takana.

Cocks-hyökkäys on kolmessa pelissään saanut liigan parhaan maalikeskiarvon. Yhteensä 103 osumalla Cocks on tuulettanut keskimäärin 34 kertaa joka ottelussaan, useimmin raajojaan kattoa kohti heilutti Teemu Tamminen 27 maalilla. IFK on neljässä pelissä tehnyt 111 maalia (ka. 27,7 / ott) ja joukkueen maalipörssiä johtaa Andre Orel (28 osumaa). Puolustuksessa ero on selvästi pienempi, Cocksin päästettyä 27 maalia per ottelu ja IFK:n kärsittyä keskimäärin 29 takaiskua. IFK:n kokoonpanosta puuttuu alavartalovammoista kärsivät Mika Sivén ja Kristian Loikala.