Kohtalonottelu Karjaalla

Käsipallon SM-Liiga
3. puolivälierä
BK-46 – HIFK
Ma 21.4. klo 16:00
Sisu Areena, Raasepori

Välieräpaikka on ensimmäistä kertaa katkolla pääsiäismaanantaina, kun kaksi ensimmäistä peliä voittanut BK-46 saa ekan ottelupallon kotikentällään. Puolivälierien ensimmäisessä koitoksessa BK-46 aloitti vahvasti ja otti 36-22 kotivoiton. Toisessa pelissä HIFK esiintyi paljon vahvemmin, mutta avausjakson selvästä IFK-johdosta huolimatta BK sai toisenkin kiinnityksen 25-26 vierasvoitolla. Näin ollen IFK on selkä seinää vasten Sisu Areenalla, ja omat otteet pitäisi parantaa kolmeen peräkkäiseen voittoon.

Pudotuspeleissä IFK:n paras maalintekijä Sergey Glinca on kahdessa pelissä osunut 12 kertaa. Karjaalaisten maaliahnein ensimmäisissä matseissa oli Olli-Pekka Korpimäki, joka on heittänyt yhteensä 15 maalia. Joukkueiden kakkospyssyt ovat tasalukemissa, kun IFK:n Alexander von Numers sekä BK:n Robin Karlsson ovat molemmat osuneet 11 kertaa. Karjaalaisten hyökkäyksessä on löytynyt enemmän leveyttä kuin IFK:n maalinteossa, ja myös maalivahtipelissä on lievä etu BK:lle Mikael Heinosen pelattu häikäisevän hienon avausottelun. Toisessa pelissä kotonaan IFK puristi puolustuksen siihen tarkkuuteen, mitä matsien voittaminen vaatii, mutta samaa terävyyttä tarvittaisiin myös omaan hyökkäyspeliin.

Torstai-illan kotipeli oli jännittävä trilleri, joka viritti molemmat joukkueet parhaaseen pudotuspelitaisteluun. Suurempi tahto merkitsee paljon kolmannessakin pelissä, ja pakkovoiton edessä oleva IFK ainakin löytää motivaatiota helposti. Kunhan onnistuu pitämään jännittävän tilanteen tuoman kipsin poissa jaloistaan. Ottelu pelataan Suomen hienoimmalla käsipallokentällä Sisu Areenalla klo 16:00 alkaen, reaaliaikainen tulosseuranta Handisliigan LiveScore-palvelussa osoitteessa www.handisliiga.fi/live/