Lauantaina Luolaan

Miesten SM-Liiga
HC West – HIFK
La 26.9. klo 16:00
Kauniaisten palloiluhalli

IFK jatkaa liigaa vierasmatsilla, kun ohjelma vie yhä voitottomaan Kauniaisten Luolaan. Joukkueiden yhteinen historia vuodesta 2007 lähtien on tarjonnut tähän mennessä 23 ottelua Kauniaisten peruskallion sisässä, ja Westillä on matseista törkeä 23 ottelun voittosaldo. Tällä kertaa IFK pääsee puolustamaan asemaansa liigaykkösenä runsasmaalisen avausottelunsa turvin.

Kummassakin joukkueessa on ollut melko vauhdikas siirtokausi viime kauden päätyttyä. Westiltä poistui pelaajistosta Jan Hagman, Robin Karlsson, Roman Protcenko sekä maalivahti Rony Leven. Vieläkin tärkeämpi muutos joukkueessa oli vaihtopenkillä, kun monivuotinen päävalmentaja Mikael Källman siirtyi valmennustehtäviin Vantaan Atlakseen. Maalintekovoimaa ”eksoottisen näköisiin” West-paitoihin saapui Richard Sundbergin palatessa SM-Liigaan 2. Bundesliigasta. Myös IFK menetti joitain pelaajia viime vuoden joukkueesta, mutta punapaitaan saapuneet Protcenko, Sergey Shevchenko, Rasmus Hallbäck ja Freddy Wickström ovat paikanneet muutokset hyvin.

Liigassa on ehditty pelata vasta yksi ottelukierros, eli kovin vakuuttavaa arviota joukkueiden voimasuhteista ei pysty vielä antamaan. IFK aloitti liigakauden kotimatsilla viime kauden jumbojoukkuetta Dynamoa vastaan, ja tuloksena oli runsasmaalinen 37-16 avausvoitto. Westin kausi alkoi vierasmatsilla Siuntiossa, missä Sundbergin ja Sten Toomlan maaleilla West nappasi 22-26 vierasvoiton.