Lauantaina uusi Kamrat-derby HIFK-ÅIFK klo 14:30


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Åbo IFK
La 30.9. klo 14:30
Helsingin Urheilutalo

IFK-sarjan keskinäisiä jatketaan taas Kalliossa, kun Grani-tappion jälkeen HIFK mittaa Åbo IFK:n nykykunnon. Turkulaisten alkukausi on näyttänyt erityisen raskaalta, kun vasta kolmen ottelun jälkeen Åbon ”paras” tulos on 15 maalin tappio 22-37 kotona BK:lle avauskierroksella. Vieraspeli Kauniaisissa päättyi vielä rumempiin lukuihin Granin jatkaessa puhdasta sarjaa hurjalla 42-15 selkäsaunalla. Suomen Cupissa Åbo joutui jälleen tien päälle, ja keskiviikon tuplaillassa Cocks nuiji lähes saman luokan lukemat 39-16.

HIFK:lla avausottelu GrIFK:ta vastaan ei onnistunut toivotulla tavalla, mutta kurssi korjattiin aurinkoisemmaksi erittäin arvokkaalla vierasvoitolla Dickenistä Pirkkolassa kuuden vuoden odotuksen jälkeen. Myös HIFK vieraili keskiviikkona Riihimäellä, mutta Cocksin Akatemia kaatui Cup-ottelussa selvin lukemin 18-33. Kevyellä matkanteollakin Cupista saatiin hyödyllinen peliharjoitus alle, vaikka suoritukseen jäi vielä hiottavaa. 

Åbo IFK hakee vielä tehoja hyökkäyspeliin, kun joukkueen luotettavin maalintekijä Andreas Nyström on osunut tällä kaudella vasta kolmesti. Joukkueen kärjessä on tasainen kolmikko Oscar Berglund (8), Niklas Manderoos (7) ja Christoffer Sjöblom (7). Kahdessa liigapelissä Åbo on tehnyt 37 maalia, ja omissa on heilunut jo 79 kertaa. HIFK:n maalipörssiä johtaa kahden matsin otannalla Niklas Ahlgren (14) takanaan Nikola Zujic (12) ja Roman Protcenko (9). Liigassa HIFK on heittänyt 59 maalia, ja päästänyt 65 takaiskua. Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljä kertaa, ja HIFK kirjasi voitot jokaisesta pelistä. Kotiottelut Kalliossa päättyivät 33-28 ja 37-32 voittoihin, ja Turun matkoiltakin palattiin iloisella mielellä  27-35 ja 24-28 voittojen turvin. 

PÄÄSYLIPUT HIFK:N KÄSIPALLO-OTTELUIHIN

Liput kaikkiin IFK-kotiotteluihin myydään pelipäivinä Urheilutalon yläovella, 2. kerros. Lipunmyynti avataan tunti ennen ottelun alkua. Käteismaksu/yleisimmät pankkikortit (ei Smartum-setelit)

Pääsylippujen hinnat:
14 € – Aikuiset
8 € – Lapset, opiskelijat, eläkeläiset, HIFK Fan Club
99 € – HIFK-KAUSIKORTTI sis. runkosarjan 12 kotiottelua sekä Suomen Cupin kotipelit

HIFK pelaa kaikki kotiottelunsa Kalliossa, Helsingin Urheilutalolla (Helsinginkatu 25). Paikan päälle Kallioon löydät raitiovaunuilla 1, 3, 8 (Metro/Sörnäinen) tai bussilla 51 – pysäkkinä suuntaa antavasti ”Urheilutalo”. www.reittiopas.fi