Liiga jatkuu 2 vieraspelin viikolla

Käsipallon SM-Liiga

Åbo IFK – HIFK
Ke 29.1. klo 19:00
Samppalinnan palloiluhalli

Cocks – HIFK
La 1.2. klo 18:00
Cocks Areena

Espanja sai pitää kruununsa toisella peräkkäisellä EM-kullallaan, ja miesten SM-Liigassa pistetään pelitossut jalkaan 6 viikon tauon jälkeen. HIFK aloittaa pelit pienellä vieraskiertueella, kun keskiviikkona jengi vierailee Turussa ja lauantaina reissu vie Riihimäelle. Åbo IFK on sarjataulukossa Kamrat-burgerin kanarialintu-pihvinä, kun sijalla 5 on kaimaseura HIFK 9 pisteellä ja sijalta 7 löytyy molempien kaimaseura Grankulla IFK 2 pisteellä. HIFK:n takana kuudentena olevan Åbon 10 ensimmäistä ottelua ovat tuottaneet 3 voittoa ja kuusi sarjapistettä. Riihimäellä ollaan uudessa tilanteessa, kun Cocks ei olekaan selvässä johdossa sarjan ykköstilalla. Syyskaudella Dicken ja BK-46 ovat tiukasti nousseet haastamaan Cocksia kärkipaikasta, ja aiheuttivat riihimäkeläisille jo 3 pistemenetystä keskinäisissä peleissä. Cocks on rehkinyt hurjassa otteluruuhkassa, kun miehistö on SM-liigan rinnalla pelannut myös Mestareiden Liigan ja Baltian Liigan otteluita. Kansainväliset ottelut ovat selvästi häirinneet pelisuorituksia liigassa, joten joukkue varmasti nostaa tasoaan entiselleen kevään ratkaisujen lähestyessä. 

ÅIFK ehti jo käydä kyläilemässä Kalliossa marraskuun alussa. 70 maalin maalihurjastelussa HIFK nappasi kotivoiton lukemin 38-32, Erkka Näntön upottaessa tämän kauden maaliennätyksensä 10 osumalla. Myös Åbon maalintekokonkari Andreas Nyström osui tolppien väliin 10 kertaa. Joulukuun puolivälissä Cocks haki pisteet samoin runsasmaalisella 32-35 vierasvoitolla. Åbo IFK:n kuntopuntarissa on nyt kuudesta pelistä kaksi voittoa (GrIFK ja PIF), ja kuuden matsin otannalla Cocks on menettänyt vain yhden pisteen vierasmatkallaan Karjaalle BK:ta vastaan. IFK:lla kuuden edellisen ottelun putkesta löytyy 2 voittoa (GrIFK, PIF) ja 3 tappiota kärkitriolle Dicken, BK-46, Cocks sekä harmillinen viime sekunnin tasapeli vierasmatsista Siuntiota vastaan. 

Tällä kaudella ÅIFK on 10 pelissä heittänyt 260 maalia (26 maalia per ottelu), Cocksilla osumia on jo 317 (keskiarvo 31,7 maalia / ott) ja IFK:lla 291 (29,1 tehtyä / ott). Omat maaliverkot ovat heiluneet Samppalinnassa 327 kertaa (ka. 32,7 / ott), Riihimäellä 255 kertaa (ka. 25,5 / ott) ja IFK:lla 292 kertaa (29,2 /ott). Liigan maalipörssissä IFK:n Niclas Ahlgren on kolmosena 61 maalilla ja Cocksin Nico Rönnberg on liigas nelosena 59 tehdyllä osumalla. Åbo IFK:n paras viimeistelijä Peik Sjöblom on upottanut 52 maalia ja on maalintekijätilaston seiska.

 

Kaikki liigaottelut striimattuina SolidSport-sovelluksen kautta

SM-Liigan jokainen ottelu lähetetään suorana SolidSport-suoratoistopalvelun kautta. Sivustolta voit ostaa yksittäisiä ottelulähetyksiä hintaan 5,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin koko sarjan kaikkiin matseihin hintaan 9,90 eur / kk.

Tekemällä tilauksesi HIFK:n joukkuesivuston kautta tuot taloudellista tukea suoraan omalle joukkueelle! Tue suosikkijoukkuettasi ja nauti SM-Liigan kaikista otteluista koko kauden ajan hintaan 9.90EUR/kk. Mene osoitteeseen https://solidsport.com/hifk-handball ja tilaa katseluoikeus suosikkijoukkueesi kanavalta! Kanavalle pääset painamalla suosikkijoukkueesi logoa.

solidsport.com/hifk-handball/                                              All Sports. Everywhere.