Liigaa jatketaan Vantaalla la 12.11.

Käsipallon SM-Liiga
Atlas Vantaa – HIFK
La 12.11. klo 17:00
Energia Areena, Vantaa

OTTELUUN VAPAA SISÄÄNPÄÄSY!

Lähes kolmiviikkoisen sarjatauon jälkeen liigapelejä jatketaan jälleen lauantaina. Aktia Cupin osallistujille tarjottava paikallisseutuderby Atlas-HIFK pelataan Suomen tyylikkäimmällä käsipallokentällä Vantaan Energia Areenalla. Viime kevään playoff-pari kohtaa toisensa jälleen tasaisissa merkeissä, kun 7 ensimmäisen ottelun jälkeen Atlas on kaksi pistettä IFK:n edellä sarjataulukon viidentenä. Vantaalaisten pistepussiin on kertynyt 8 pinnaa kolmella voitolla (PIF, Åbo, Dynamo) ja jo kahdella tasapelillä (GrIFK, SIF). Tappiosarakkeesta löytyy normaaliin tapaan Dicken ja Cocks. IFK:n tilastoissa 7 pelin jälkeen löytyy myös kolme voittoa (SIF, Åbo, Dynamo) mutta IFK on jäänyt kokonaan pisteittä jo neljässä pelissä.

Maalinteossa HIFK on 10 osumaa Atlasta edellä. Protcenkon (38 maalia) ja Niclas Ahlgrenin (32 maalia) johdolla IFK on heittänyt yhteensä 181 maalia (ka. 25,9 / ott). Atlas on 7 ottelussa ehtinyt 171 maaliin, ahneimpana viimeistelijänä koko liigan pörssikakkoseksi noussut Sebastian Säkkinen 43 osumalla. Puolustus on Atlaksella ollut puolestaan yli 20 maalia tiivimpää, kun vantaalaisveskareiden taakse on heitetty 175 takaiskua (ka. 25 / ottelu) ja IFK-verkkoon jo 196 maalia (ka. 28 / ott.) Viime kaudella joukkueet pelasivat vastakkain jopa 9 kertaa. Runkosarjan 3 pelissä voitot tasattiin 1-1, puolivälierissä Atlas otti jatkopaikan voitoin 3-2 ja Suomen Cupin välierässä HIFK otti vierasvoiton 30-19. Kaikki pelit huomioiden joukkueet jäivät siis tasoihin voitoin 4-4 yhden liigamatsin päätyttyä tasapeliin.

Viikonloppuna pelattavan junioreiden Aktia Cupin kunniaksi liigaotteluun Atlas-HIFK on vapaa sisäänpääsy kaikille katsojille!