Liigakauden avaus Kalliossa perjantaina

 

 

 

 

 

 

 

 

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Åbo IFK
Pe 21.9. klo 18:30
Helsingin Urheilutalo

HIFK pelaa ensimmäisen kotipelinsä liigassa perjantaina, kun vastaan saapuu kaimaseura Turusta. Åbossa on päävalmentaja vaihtunut viime kaudesta, kun Robin Karlsson sai vastuulleen aikaisemmin Besim Qerimin luotsaaman miehistön. Aikaisemmin liian kapeasta miehistöstä kärsinyt ÅIFK on ainakin paperilla saanut kasvatettua kokoonpanoaan, mutta joukkueen haasteena tänä vuonna on kasvattaa rutiiniaan miesten otteluissa. Liigan avauskierroksella Åbo hävisi kotonaan saaristoderbyn Pargas IF:iä vastaan maalein 23-27. Turkulaisten parhaat maalintekijät olivat Isak Lehvonen ja Peik Sjöblom 4 maalillaan. HIFK avasi liigan vierasvoitolla HC HIK:ta vastaan lukemin 20-27, Niclas Ahlgrenin (9 maalia) ja Ardo Punan (7 maalia) johdolla. HIFK:n puntissa saattaa painaa keskiviikkona pelattu Cup-matsi BK-46:n vieraana, Åbo IFK:n odotellessa vapaata kohtaa Cocks-kalenterissa lokakuun puolelle asti. 

Viime kaudella kamrat-derbyjä Helsingin ja Turun välillä pelattiin neljä kertaa. HIFK keräsi matseista puhtaan saldon neljällä voitolla, Kalliossa pelit päättyivät kotivoittoihin 33-29 ja 35-22. Samppalinnassa kohtaamiset päättyivät vierasvoittoihin 24-28 ja 22-28. HIFK:n miehistössäkin on tapahtunut paljon muutoksia viime kauteen. Takamiehistä kolmikko Zujic, Shevchenko ja Protcenko vaihtoivat maisemaa ja vastuu on nyt IFK:hon palaavan Sten Toomlan, Ardo Punan ja jo viime kaudella joukkueeseen tulleen Oscar Uddin käsissä. Pelinrakentelusta vastaa edelleen kokenut Kristian Jansson, ja maalipörssin voittoa jahtaa tälläkin kaudella nopea laituri Niclas Ahlgren. IFK-paitaan pukeutuvat myös kentän puolella Nikita Dolganov ja Vladimir Knopinskii, sekä maalipuiden väliin saapunut serbivahti Boris Vladisaljevic. Viime kaudella naisten SM-sarjan vuoden valmentajaksi valittu Rostislav Grinishin jatkaa tälläkin kaudella myös miesten joukkueen komentamista.

HIFK pelaa kaikki kotiottelunsa Kalliossa, Helsingin Urheilutalolla (Helsinginkatu 25). Paikan päälle Kallioon löydät raitiovaunuilla 1, 3, 8 (Metro/Sörnäinen) tai bussilla 51 – pysäkkinä suuntaa antavasti ”Urheilutalo”. www.reittiopas.fi

PYSÄKÖINTI

Helsingin Urheilutalolla ei ole omaa asiakaspysäköintiä. UT:n ympäristössä olevat kadunvarsipaikat (esim. Helsinginkadun tai Kirstinkadun varressa) ovat käytettävissä maksutta viikonloppuina, arkisin klo 9-21 pysäköintimaksu on 1 eur / 1 h.

PÄÄSYLIPUT

14 eur – aikuiset
8 eur – lapset 7-16v, opiskelijat, eläkeläiset
99 eur – kausikortti sis. runkosarjan 12 kotiottelua