Liigakauden avausottelu HIFK-Cocks la 19.9.

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Cocks
La 19.9. klo 16:00
Helsingin Urheilutalo

Historiallinen korona-kausi 2019-20 jätti suomalaisen käsipallon ilman kruunattua mestaria, ensimmäistä kertaa sitten 1940-luvun. Seitsemän peräkkäistä mestaruuskevättä viettänyt Cocks jäi ilman pokaalia, kun keskeytetyn kauden palkintosijoja ei jaettu lainkaan. Kevään tilanne oli juuri huipentumassa jännittäviin pudotuspeleihin, kun BK-46 ja Dicken olivat nousseet aivan riihimäkeläisten rinnalle taistelemaan kauden ykköspaikasta, mutta tätä taistelua pitkitetään nyt uuden pelikauden puolelle. Cocksin notkahtanut tuloskunto viime kaudella antoi vauhdia kukkopaitojen valmentajan vaihdokselle. Monta vuotta menestyksestä toiseen luotsannut Gintaras Savukynas siirtyi jo kevään aikana Ukrainan Motor Zaporozhyeen, ja tämän kauden pääkäskijäksi seuraan tulee kroatialainen Boris Dvorsek.

Pelaajistossa Cocks koki myös arvokkaan menetyksen, kun Nico Rönnberg lopultakin sai sopimuksen Ranskan pääsarjaan US Ivryn miehistöön. Rönnbergin jättämää aukkoa on kuitenkin paikkailtu ahkerasti, sillä Cocksiin on kesän aikana siirtynyt jopa kuusi uutta pelaajaa eri paikoille ja eri puolilta Eurooppaa. Nimekkäin vahvistus on Ademar Leonista Suomeen vaihtanut Ivan Mosic, joka on esiintynyt usein Serbian maajoukkueessa, kuten myös 22-vuotias Srdjan Mijatovic. Muut uudet kasvot ovat kotoisin Italiasta, Puolasta ja Kroatiasta, ja runsaasti vaihtunut miehistö pääsee varmasti eroon keväällä nähdystä liigapeleihin kyllästymisestä.

HIFK:n miehistössä on myös tapahtunut muutoksia, kun Roman Protcenko jättää IFK:n viiden kauden jälkeen. Protcenko ehti 160 ottelussaan heittää 704 maalia, joten viimeistelyyn jää merkittävä aukko paikattavaksi. Samoin viivamiehenä yhden vuoden IFK:ssa pelannut Geza Vasvari siirtyy muiden haasteiden pariin. Tulopuolella on Tšekin pääsarjasta Suomeen palaava Kristo Voika, joka on aiemmin nähty Cocks-paidassa kausilla 2013-15. Valmentajana IFK:ssa jatkaa Jaakko Horelli.

Viime kauden otteluissa HIFK ei päässyt yllättämään Cocksia. Kotiottelussaan HIFK voitti avausjakson tyylikkäästi viidellä maalilla 19-14, mutta Cocks tarvitsi tauon jälkeen vain 10 minuuttia karatakseen johtoon ja lopulta 32-35 voittoon. Riihimäellä HIFK pysytteli maalin päässä tauolle asti, mutta toisella jaksolla Cocks oli jälleen vahvempi ja varmisti toisenkin voittonsa neljän maalin erolla 27-23. Cocks Areenalta jäi kuitenkin yksi hyvä muisto, kun HIFK vieraili lokakuussa hallissa isäntänä EHF Challenge Cupin ottelussa Bregenziä vastaan.

Cocks ehti aloittaa kautensa jo viime viikonloppuna kärkikamppailussa BK-46 – Cocks. Tiukka ja tasaväkinen kamppailu ratkesi Cocksin hyväksi vasta viime minuuteilla, ja viihdyttävän runsasmaalisessa ottelussa nähtiin yhteensä 61 maalia. Riihimäkeläisten parhaat viimeistelijät olivat Vitalie Nenita kahdeksalla ja Teemu Tamminen seitsemällä osumalla, myös uutena pelaajana Cocks-paidassa esitelty Srdan Mijatovic osui kuudesti. HIFK:n kalenteriin ilmestyi ylimääräinen vapaa, kun ensimmäiselle kierrokselle suunniteltu ottelu peruttiin Pargas IF:n luovuttua sarjapaikastaan kesän lopulla.

Sarjataulukko 14.9.20

 

HIFK siirtyy paperittomaan ottelutapahtumaan

Viime kaudella käyttöönotettu paperiton ottelutapahtuma soveltuu erityisen hyvin korona-ajan poikkeuskäytäntöihin. Fyysisen kontaktin vähentämiseksi ottelukohtainen käsiohjelma on aina ladattavissa sähköisesti oman kännykän näytölle.
 
Kaudella 2020-21 joukkueiden kokoonpanot julkaistaan aina pelipäivänä IFK-kotisivuilla, mistä pelaajat on helppo tarkastaa omalla puhelimella.
 
Jos et ehdi hakea linkkejä matsiennakosta tai SoMe-kanavista, on käsiohjelma mahdollista ladata lippukassalta löytyvän QR-koodin avulla. QR-koodi luetaan älypuhelimen kameraa käyttäen, ja sovellus avaa näyttöön molempien joukkueiden kokoonpanot sekä muita tärkeitä tietoja ottelusta. Erilaisia QR-ohjelmia löydät runsaasti sovelluskaupoista nimellä ”QR Reader”

Joukkueiden kokoonpanot


PÄÄSYLIPUT HIFK:N KÄSIPALLO-OTTELUIHIN

Liput kaikkiin IFK-kotiotteluihin myydään pelipäivinä Urheilutalon yläovella, 2. kerros. Lipunmyynti avataan tunti ennen ottelun alkua. Käteismaksu/yleisimmät pankkikortit (ei Smartum-setelit)

Pääsylippujen hinnat:

  • 15 € / AIKUISET
  • 10 € / OPISKELIJAT, ELÄKELÄISET, LAPSET 7-16 V
  • 99 € / HIFK-KAUSIKORTTI SIS. RUNKOSARJAN 10 KOTIOTTELUA SEKÄ SUOMEN CUP-KOTIOTTELUT

TURVATOIMENPITEET HIFK-KOTIOTTELUISSA
 
Korona-pandemia aiheuttaa muutoksia Urheilutalon katsomojärjestelyissä. Nämä varotoimenpiteet ovat voimassa toistaiseksi kaikissa HIFK-kotiotteluissa:
 
o  Tule peliin vain terveenä
o  Muista 1,5 metrin turvavälit sisääntullessa ja lippujonossa
o  Vain E-katsomon sisäänkäynti yleisön käytössä (Helsinginkadun puoleinen oviaukko)
o  Jätä aina tyhjä istuin väliä muiden katsojien kanssa – perheenjäsenet tai yhdessä seurueessa otteluun tulleet voivat istua vierekkäsillä paikoilla
o  Istu vain tyhjän paikan yläpuolelle
o  Huolehdi käsihygieniasta, yski vain hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan
o  Vältä tarpeetonta liikkumista hallin aulatiloissa
o  Suosittelemme kasvomaskien käyttöä
o  Saavuthan tapahtumaan Koronavilkkuun rekisteröityneenä
 Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksessa yksityisyytesi on vahvasti suojattu.Lue lisää sovelluksesta ›
www.koronavilkku.fi


 

Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä SolidSport-sovelluksen nettistriiminä.

SM-Liigan jokainen ottelu lähetetään suorana SolidSport-suoratoistopalvelun kautta. Sivustolta voit ostaa yksittäisiä ottelulähetyksiä hintaan 5,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin koko sarjan kaikkiin matseihin hintaan 9,90 eur / kk.Tekemällä tilauksesi HIFK:n joukkuesivuston kautta tuot taloudellista tukea suoraan omalle joukkueelle! Tue suosikkijoukkuettasi ja nauti SM-Liigan kaikista otteluista koko kauden ajan hintaan 9.90EUR/kk. Mene osoitteeseen https://solidsport.com/hifk-handball ja tilaa katseluoikeus suosikkijoukkueesi kanavalta! Kanavalle pääset painamalla suosikkijoukkueesi logoa.

KOTIOTTELUT

HIFK pelaa kaikki kotiottelunsa Kalliossa, Helsingin Urheilutalolla (Helsinginkatu 25). Paikan päälle Kallioon löydät raitiovaunuilla 1, 3, 6, 7 ja 8 tai bussilla 51 – pysäkkinä suuntaa antavasti “Urheilutalo”. www.reittiopas.fi

[googlemaps https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d1983.6371365384668!2d24.94553471628819!3d60.186738181967016!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x469209805dab0019%3A0x375e3c3070030a06!2sHelsingin+Urheilutalo!5e0!3m2!1sfi!2sfi!4v1483454575123&w=100%&h=480]
 

PYSÄKÖINTI

Helsingin Urheilutalolla ei ole omaa asiakaspysäköintiä. UT:n ympäristössä olevat kadunvarsipaikat (esim. Helsinginkadun tai Kirstinkadun varressa) ovat käytettävissä maksutta viikonloppuina, arkisin klo 9-21 pysäköintimaksu on 2 eur / 1 h.