Liigavuosi 2016 käyntiin kotikentällä

Cocks 1901 (640x289)

Miesten SM-Liiga
HIFK – Cocks
Ti 19.1. klo 19:30
Helsingin Urheilutalo

Lähes kuukauden kestänyt joulutauko päättyy vihdoin tiistaina, kun IFK pääsee ensimmäistä kertaa pelikentälle vuoden 2016 puolella. Syyskaudesta joukkue sai oikein hyvät tulokset, mutta kevätkausi alkaa heti kovalla haasteella kun hommia jatketaan sarjaykköstä Cocksia vastaan. Joukkueet kohtasivat syksyllä kahdesti täysin erilaisissa otteluissa. Liigaottelu Riihimäellä alkoi Cocksin johdossa, mutta toisella jaksolla IFK rynnisti ohi ja johti vielä 51 minuutin kohdalla neljällä maalilla 22-26. Matsin loppuhetkillä IFK:n hyökkäys sai enää yhden maalin, ja Cocks onnistui kirimään tasalukemiin 27-27.

Toisen kerran joukkueet kohtasivat Suomen Cupin finaalissa, missä Cocks osoitti selvästi parempaa pelikuntoa. Vaikka IFK oli pelannut lauantaina aikaisemmassa välierässä, sunnuntain loppuottelussa vauhtia riitti vain alkuhetkille. Cocks repäisi nopeasti 8-2 johdon kuudella peräkkäisellä maalilla, ja puoliaikalukemat 20-8 oli jo lähellä teknistä tyrmäystä. Toinen jakso ei tuonut ihmettä IFK:n avuksi, ja loppusummeri toi Cup-mestaruuden Cocksille jopa 16 maalin erolla 37-21.

Tiistaina UT:lla IFK:n haasteena on palata kurinalaiseen joukkuepuolustamiseen. Omalla kotikentällä tiukemmat neliöt ovat auttaneet IFK:ta tsemppaamaan hyviä tuloksia ennenkin, ja nyt erityisesti syksyn liigamatsissa menetetty sarjapiste antaa punaisille motivaatiota kotivoiton tavoitteluun. Cocksille kotitasuri on toistaiseksi kauden ainut pistemenetys, ja vastaavasti IFK on menettänyt vasta yhden pisteen kotihallistaan. Kuudesta kotipelistä IFK:lla on viisi voittoa ja yksi tasapeli, tappioton Cocks on tietenkin täydellä pistepussilla kauden vieraspeleistään.

Tilastoissa Cocks-hyökkäys johtaa koko liigaa selvällä erolla. 11 ottelua on tuottanut 373 tehtyä maalia eli lähes 34 osumaa per ottelu, IFK:n osuttua vasta 346 kertaa 12 pelissä (ka. 29 maalia / ottelu). Sarjan kovin puolustus löytyy Dicken-maalin edustalta, mutta Cocksilla on toiseksi vähiten takaiskuja (ka. 23 päästettyä / ott) ja IFK-puolustus on viidentenä 323 päästetyllä (ka. 27 / ott) Joukkueiden maalinteossa kärki on tasaista – Cocksin Teemu Tamminen ja IFK:n Niclas Ahlgren ovat heittäneet 69 maalia, ja IFK:n Roman Protcenko on yltänyt myös 68 maaliin. Myös Nikola Zujic mahtuu koko liigan maalipörssissä 10 joukkoon 56 tehdyllä, Cocksin toiseksi tehokkain heittäjä Vitalie Nenita on osunut 38 kertaa.

LIIGAOTTELUIDEN PÄÄSYLIPUT:

12 eur – aikuiset
6 eur – lapset 7-16 v, opiskelijat, eläkeläiset, HIFK Fan Club

HIFK pelaa kaikki kotiottelunsa Kalliossa, Helsingin Urheilutalolla (Helsinginkatu 25). Paikan päälle Kallioon löydät raitiovaunuilla 1, 1A, 3 (Keskustasta), 2 (Töölöstä), 8 (Metro/Sörnäinen) tai bussilla 51 – pysäkkinä suuntaa antavasti ”Urheilutalo”.

Lämpimästi tervetuloa!