Loppuratkaisu Riihimäellä

Cocks-HIFK

Käsipallon SM-Liiga
Ylempi loppusarja
Cocks – HIFK
La 18.3. klo 16:00
Cocks Arena, Riihimäki

Loppusarjan viimeiset ottelut pelataan lauantaina Riihimäellä ja Karjaalla. Paketti saatiin erinomaisen jännittäväksi, kun HIFK onnistui edellisissä peleissään voittamaan Grankulla IFK:n sekä BK-46:n. Aiemmin BK-46 oli menettänyt pisteet myös Granin vierailulla, joten sarjataulukon sijoitukset kakkosesta neljään ovat edelleen auki. Ainoastaan Cocks on pärjännyt loppusarjassa ilman tappioita, ja varmisti suoran välieräpaikkansa kahdella voitolla BK:ta vastaan. Ennen viimeisiä pelejä Cocks johtaa sarjaa 13 pisteessä, kakkospaikalla tässä vaiheessa GrIFK viidellä pisteellä ja kolmospaikan jakavat BK-46 ja HIFK neljällä pisteellä. Sekä Grani samoin kuin BK-46 pitävät omaa kohtaloa käsissään, sillä kumpikin voi varmistaa arvokkaan kakkospaikan voittamalla viimeisen kierroksen ottelunsa. Jos Karjaalla jäädään tasapisteisiin, avautuu IFK:lle tilaisuus ponkaista ohi molemmista historian ensimmäisellä vierasvoitollaan Cocks Areenalta.

HIFK:n ainut voitto Cocks Areenalla nähtiin syksyllä 2019, kun EHF Challenge Cupin kotiottelu Bregenz Handballia vastaan pelattiin eurosäännösten vuoksi Riihimäellä. Isännän otteita esittänyt IFK päihitti itävaltalaiset vieraat maalein 35-32, mutta Cocksin peleissä vieraillessaan HIFK ei ole saavuttanut vielä yhtään voittoa. Tämän kauden alkusarjassa Cocks otti kaksi kotivoittoa maalein 35-27 ja 35-29, ja joukkue oli kukkoina Kalliossakin voitoin 28-34 ja 25-36. Kauden kaikki pelit huomioiden Cocksilla ei ole vielä yhtään tappiota kotimaassa, ainut puolittainen pistemenetys oli tasapeli Grankulla IFK:ta vastaan. Maaleja 23 pelissään Cocks on heittänyt 799 kappaletta eli 34,7 maalia per ottelu. IFK:n lukema on tähän mennessä 638 eli täsmälleen seitsemän maalia vähemmän (27,7 maalia / ottelu). Puolustuksessa ero mitataan sentään alle sadalla maalilla, Cocksin kärsittyä 587 takaiskua (ka. 25,5 / ott.) ja IFK:n 652 päästettyä maalia (ka. 28,3 / ott). Lauantain peleissä ratkeaa myös runkosarjan maalikuninkuus. Kisassa on pahimmassa tapauksessa kaksi poisjääntiä, kun BK-46:n Nico Rönnberg (142 maalia) on ollut jo useamman ottelun sivussa loukkaantumisen takia. Myös maalitilaston kakkonen Rui Rolo (135 maalia) on sivussa alavartalovamman vuoksi, ja titteli on vielä saavutettavissa liigan kaikkien aikojen maalikuninkaalle Teemu Tammiselle, joka on tässä vaiheessa tehnyt 130 maalia.

Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Handis-TV:n nettistriiminä.

SM-Liigan jokainen ottelu lähetetään suorana Handis.tv-suoratoistopalvelun kautta. Sivustolta voit ostaa yksittäisiä ottelulähetyksiä hintaan 5,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin koko sarjan kaikkiin matseihin hintaan 9,90 eur / kk.

Tekemällä tilauksesi HIFK:n joukkuesivuston kautta tuot taloudellista tukea suoraan omalle joukkueelle! Tue suosikkijoukkuettasi ja nauti SM-Liigan kaikista otteluista koko kauden ajan! Mene osoitteeseen https://handis.tv/hifk-handball-men/ ja tilaa katseluoikeus suosikkijoukkueesi kanavalta. Kanavalle pääset painamalla HIFK logoa.