Loppusarjan päätös lauantaina Granissa

Käsipallon SM-Liiga
Alempi loppusarja
Grankulla IFK – HIFK
La 17.3. klo 16:00
Kauniaisten palloiluhalli

Loppusarjan viimeinen kierros pelataan lauantaina Kauniaisten voittamattomassa luolassa. Tällä kertaa HIFK pääsee tavoittelemaan historian ensimmäistä voittoaan Granin alamaailmasta ilman suurempia paineita, sillä mukana repussa on jo jatkopaikka puolivälieriin. Eroa kolmantena olevaan SIF:iin on kolme pistettä, ja lohkoykkönen GrIFK johtaa sarjaa jo kuuden pisteen etumatkalla.

Grani aloitti loppusarjan yllättävällä kompuroinnilla Åbo IFK:n vieraana, mutta tämän herätyksen jälkeen muut loppusarjan pelit menivät ilman tappioita. Runkosarjassa GrIFK kaatoi HIFK:n kahdesti lukemin 35-24 ja 33-26, loppusarjan ensimmäinen kohtaaminen Kalliossa päättyi myös Granille maalein 24-32. HIFK:lle on loppusarjassa merkitty kaksi kotitappiota, Granin lisäksi myös SIF haki pisteet Helsingistä maalein 24-29. 

Sarjapisteiden lisäksi GrIFK pitää selvää ykköstilaa myös maalitilastoissa. Joukkue on 11 ottelussa tehnyt 346 maalia, mikä on 32 osumaa enemmän kuin HIFK:lla ja SIF:illä. Puolustuksessa granilaiset saivat vielä suuremman eron, kun GrIFK on päästänyt vain 248 takaiskua (ka. 22,5 / ott) ja HIFK:lla oma verkko heilui 309 kertaa (ka. 28,1 / ott). Loppusarjan maalipörssin todennäköinen voittaja on Siuntion Ott Varik, jolla 5 ottelun jälkeen on 35 maalia tilastoissaan. HIFK:n Roman Protcenko on toisena 26 maalilla, tasalukemissa GrIFK:n Sami Silfverin kanssa. Lauantain pelissä molemmat joukkueet virittäytyvät kohti pudotuspelejä, kun matseja jatketaan ensi keskiviikkona paikallisderbyillä GrIFK-Atlas ja Dicken-HIFK.

Ottelun tulosseuranta LähiTapiola-tulospalvelussa