Luolaretki Kauniaisiin

Käsipallon SM-Liiga
HC West – HIFK
La 24.1. klo 16:00
Kauniaisten palloiluhalli

IFK jatkaa seutulippu-matkojaan, kun Myyrmäen vierailun jälkeen pelikamat pistetään Granin bussiin. IFK ja West ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti, eka vierasmatsi päättyi selvään kotivoittoon Westille 33-20, mutta Kalliossa nähtiin jo tasaisempi taistelu 27-31. Tämän vuoden puolella West on neljästä pelistään voittanut kolme putkeen (Dynamo, Åbo, Atlas), IFK:n saaliina juuri samasta kolmikosta kaksi voittoa ja yhden maalin tappio Atlakselle.

Westin hyökkäys on Liigan kolmanneksi tehokkain, 16 ottelussa on syntynyt jo 451 tehtyä maalia (keskiarvo 28,2 maalia per ottelu). Samoin puolustus on tilastopronssilla, kun takaiskuja on nähty 397 kpl (ka. 24,8 / ott.) Tilastollisesti IFK on kolme maalia takana hyökkäyksessä (426 tehtyä / ka. 25,1) ja viisi maalia puolustuksessa (506 päästettyä / ka. 29,8).

Lauantain ottelussa ratkaistaan myös Liigan maalikuninkuus, sillä sarjan maalitilastoa johtava Nikola Zujic (101 maalia / 16 ott) on vain yhden maalin edellä HC Westin haastajaa Sami Silfveriä (100 maalia / 16 ott) Westin toiseksi paras heittäjä Sten Toomla on upottanut 71 palloa, kun IFK kakkosmies Olev Eensalu on merkitty maalintekijäksi 64 kertaa. Erikoisuutena Granin luolasta on IFK:n murheellisin vierassaldo, sillä joukkue ei ole saanut vielä yhtäkään sarjapistettä mukaansa historian 20 kohtaamisesta.