Pääkaupunkiseudun paikallinen

Atlas 0902 (640x289)

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Atlas Vantaa
Ti 9.2. klo 19:30
Helsingin UT

Kovia pettymyksiä viime otteluissa kokenut IFK pääsee viimein syöttämään jauhot suuhun vastustajalle. Kaksi edellistä peliä ratkesi käsittämättömällä tavalla aivan identtisiin viimeisen sekunnin kymmenyksen takaiskuihin, ja IFK menetti pisteet Dickenille sekä BK-46:lle vaikka oli johtanut kumpaankin ottelua vielä viime minuuteilla. Dicken onnistui tasoittamaan pelin ajassa 59:12 ja BK-46 ajassa 58:46, molempien tehtyä voittomaalit ajassa 59:59. Käsistä karanneet neljä sarjapistettä päästi myös kärkikolmikon liian pitkälle karkuun. IFK on edelleen sarjataulukossa sijalla neljä, mutta kakkossijan jakavat Dicken ja HC West ovat nyt jo kuuden pisteen päässä.

Realistisempaa onkin siis katsella alas Atlaksen suuntaan, joka on vain kolmen pisteen päässä uhkaamassa IFK:n kotietua puolivälieriin. IFK:n onnena onnettomuudessa oli, että myös Atlas hävisi kaksi edellistä peliään eikä tappioista tullut mitään peruuttamatonta vahinkoa. Atlaksenkin peleissä oli jännitystä loppuun asti, sillä Westin kotivoitto ratkesi vain yhden maalin erolla 25-24 ja Siuntio kävi ryöstämässä vieraspisteet Myyrmäestä kahden maalin voitolla 22-24. Viiden ottelun kuntopuntarissa Atlas on tavoittanut IFK:ta vain yhdellä pisteellä, saalistettuaan kaksi voittoa (Dynamo, BK-46)

Joukkueilla on sama määrä voitettuja otteluita, kun IFK ja Atlas ovat saaneet juhlia loppusummeria 7 kertaa. Kolmen pinnan piste-ero tulee tasapelien määrästä, joita IFK on kahminut jo käsittämättömät neljä kappaletta. Tasapelien lisäksi neljä IFK-ottelua on päättynyt yhden maalin erolla, joten IFK:n peleissä on ollut erityisen pienet marginaalit – useimmiten IFK:ta vastaan. Yhden maalin matseista IFK on hävinnyt kolme, ja neljästä tasapelistä IFK johti jokaista viimeisen 10-minuuttisen alkaessa.

Maalinteko on sujunut IFK:lta merkittävästi paremmin kuin Atlaksella. Tilastoissa eroa on jopa yli 100 maalia, vaikka Atlas onkin pelannut yhden matsin vähemmän. IFK:n 470 osumaa tarkoittaa 29,4 tehtyä maalia per ottelu, Atlaksen 369 tehtyä maalia antaa keskiarvoksi lähes viisi maalia vähemmän eli 24,6 per ottelu. Atlas on tehnyt yli 25 maalia vasta kuudessa ottelussa, yli 30 maalia kahdesti. IFK on yltänyt päälle 25 maaliin tuplasti useammin eli 12 kertaa, ja 30 maalin raja on rikottu 8 pelissä. IFK:n maalipörssin kärjessä on tasainen kolmikko Protcenko 94, Niclas Ahlgren 80 ja Zujic 77 jättäen taakseen Atlaksen ykköspyssyt Sebastian Säkkisen 62 ja Milan Filicin 49 maalia. Kyläläisten toiseksi paras viimeistelijä Filic olisi IFK:n maalintekijätilastossa sijalla kuusi.

Oman päädyn osalta eroa on noin 70 maalia Atlaksen hyväksi. Vantaalaisverkko on heilunut 365 kertaa (ka. 24,3 per ottelu) ja IFK:lla 436 kertaa (ka. 27,3 / ott.) Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, Myyrmäen Urheilutalolla pelattu liigamatsi päättyi ratkaisemattomaan 26-26 tasapeliin ja myöskin Vantaan puolella Energia Areenalla pelattu Suomen Cup-välierä päättyi selvästi IFK:lle maalein 30-19.

LIIGAOTTELUIDEN PÄÄSYLIPUT:

12 eur – aikuiset
6 eur – lapset 7-16 v, opiskelijat, eläkeläiset, HIFK Fan Club

HIFK pelaa kaikki kotiottelunsa Kalliossa, Helsingin Urheilutalolla (Helsinginkatu 25). Paikan päälle Kallioon löydät raitiovaunuilla 1, 1A, 3 (Keskustasta), 2 (Töölöstä), 8 (Metro/Sörnäinen) tai bussilla 51 – pysäkkinä suuntaa antavasti ”Urheilutalo”.

Lämpimästi tervetuloa!