Päätöskierros aloittaa käsipallovuoden 2022

SIF HIFK 161119

Käsipallon SM-Liiga
Sjundeå IF – HIFK
La 29.1. klo 17:00
Fennia Areena, Siuntio

Kiireettömän kuusiviikkoisen joulutauon jälkeen HIFK palaa lauantaina pelikentille vuoden 2022 ensimmäiseen matsiin. Pelituntumaa haetaan alkusarjan viimeisen kierroksen ottelulla Siuntiota vastaan. Koska HC Tallinn ei osallistu kilpailuun Suomen mestaruudesta, on alemman jatkosarjan sijoitukset jo selvillä Åbo IFK:n pelattua koko ohjelmansa valmiiksi. HIFK:n ja SIF:n ensimmäinen kohtaaminen Kalliossa ratkesi toisella jaksolla HIFK:n kahden maalin voitoksi maalein 27-25. Siuntion kausi on ollut erityisen vaikea, kun joukkue on 13 ottelustaan voittanut ainoastaan Åbo IFK:n kotikentällään lokakuussa. Kolmen kuukauden tappioputkeen kuuluu yhteensä 7 peräkkäistä pettymystä, ja SIF on varmistanut jumbosijansa jatkosarjaan Åbon ja HIFK:n kanssa.

HIFK:lla syyskausi on kulkenut lähes yhtä vaikeasti. Viiden voitottoman ottelun jälkeen kauden ensimmäinen voitto nähtiin Nikola Zujicin tribuuttimatsissa Grankulla IFK:ta vastaan, kun päivänsankari itse heitti HIFK:lle ratkaisevat viisi maalia. Marraskuun ainut voitto saatiin siis kahden maalin erolla Siuntiota vastaan, ja joulukuun pisteet irtosi puolestaan Åbo IFK:n käsistä. Kolmella voitolla ja yhdellä tasuripisteellä HIFK sijoittuu viidenneksi, kun HC Tallinn jättää jatkosarjat vain suomalaisseurojen ratkaistavaksi.

13 pelin jälkeen HIFK on tehnyt 334 maalia keskiarvolla 25,7 osumaa per ottelu. Samassa ajassa Siuntion kädestä on lähtenyt 301 maalia (ka. 23,2 maalia / ott). Ero oman maalin suojelussa on hieman suurempi, kun HIFK on päästänyt 387 maalia (ka. 29,8 maalia / ott) ja Siuntiolle takaiskuja on kertynyt 428 kappaletta (32,9 / ott). IFK:n paras viimeistelijä Vladimir Knopinskii on 79 maalillaan koko liigan maalipörssissä neljäntenä, ja suurimmat luvut SIF-paidassa on kerännyt Gustav Svanbäck 55 maalilla.

OTTELU PELATAAN ILMAN YLEISÖÄ

Aluehallintoviraston päätös kieltää kaikki yleisötapahtumat sisätiloissa Uudellamaalla. SIF-HIFK ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta matsin voi nähdä suorana lähetyksenä maksullisen SolidSport-sovelluksen kautta

Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä SolidSport-sovelluksen nettistriiminä.

SM-Liigan jokainen ottelu lähetetään suorana SolidSport-suoratoistopalvelun kautta. Sivustolta voit ostaa yksittäisiä ottelulähetyksiä hintaan 5,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin koko sarjan kaikkiin matseihin hintaan 9,90 eur / kk.Tekemällä tilauksesi HIFK:n joukkuesivuston kautta tuot taloudellista tukea suoraan omalle joukkueelle!

Tue suosikkijoukkuettasi ja nauti SM-Liigan kaikista otteluista koko kauden ajan hintaan 9.90EUR/kk. Mene osoitteeseen https://solidsport.com/hifk-handball/ ja tilaa katseluoikeus suosikkijoukkueesi kanavalta! Kanavalle pääset painamalla suosikkijoukkueesi logoa.