Paikallisputki jatkuu Atlasta vastaan

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Atlas
Pe 14.11. klo 19:00
Helsingin UT

Handisliigan yhdeksännellä kierroksella IFK isännöi jo toistamiseen Atlas Vantaata. Edellinen kohtaaminen päättyi IFK:n 18-30 romahdukseen, eli kasvoissa riittää pestävää tällä kertaa. Liigan ensikierroksilla vahvasti uudistunut Atlas oli vaikeuksissa, ja kolme ensimmäistä peliä meni ilman voittoa. Joukkuepeli alkoi kuitenkin löytyä parin viikon tutustumisen jälkeen, ja kuudesta seuraavasta pelistään Atlas on hävinnyt ainoastaan tappiottomalle sarjaykköselle Cocksille.

Myös IFK:n kausi alkoi yllättävillä kokoonpanomuutoksilla, kun aiempien kausien maalitykit Orel ja Glinca jäivät sivuun joukkueesta. Uusien vastuunkantajien löytäminen on kestänyt kauemmin kuin Vantaalla, ja kapeammalla kärjellä pelaamalla IFK on saavuttanut vasta kaksi voittoa kotikentällään. Paikallismatsiin IFK joutuu kolmen ottelun tappioputken rasittamana, vaikka tiistaisessa Cup-ottelussa joukkue saikin maistaa juhlamieltä dramaattisella voitolla Akilleksesta.

Tasan neljä viikkoa sitten pelattu HIFK-Atlas kääntyi vieraille heti 15 minuutin pelin jälkeen. Puoliajalla eroa oli kuusi maalia, ja toisen jakson aikana ero tuplaantui 12 osumaan. Atlaksen tiivis joukkuepeli ja korkea 6-0 puolustus pakotti IFK:n heikkoihin ratkaisupaikkoihin, ja isäntien hyökkäyspeli jäi hampaattomaksi. Atlaksella kuusi eri pelaajaa heitti vähintään kolme maalia, IFK:sta kolmeen maaliin ylsi vain kolmikko Koskela-Zujic-Eensalu.

Koko kaudella IFK-hyökkäys on osunut 190 kertaa, keskiarvolla 23,8 maalia per ottelu. Paras maalintekijä tähtipaidoissa on tähän mennessä Nikola Zujic, jolla 7 pelin jälkeen 47 pussia. Atlas on käynyt upottamassa 9 pelissä jo 257 osumaa, eli jopa 28,6 maalia per matsi. Kyläläisten parhaana maalintekijänä on Sebastian Säkkinen, 52 maalia. Puolustussuuntaankin tilastot ovat sinisten puolella, sillä IFK:n taakse on tehty 242 maalia (ka. 30,3 / ott) ja Atlaksen päähän on nähty vasta 218 takaiskua (ka. 24,2 / ott.)

PÄÄSYLIPUT:
10 eur – aikuiset
6 eur – lapset 7-16 v, opiskelijat, eläkeläiset, HIFK Fan Club
50 eur – kausikortti loppukausi

HIFK pelaa kaikki kotiottelunsa Kalliossa, Helsingin Urheilutalolla (Helsinginkatu 25). Paikan päälle Kallioon löydät raitiovaunuilla 1, 1A, 3 (Keskustasta), 2 (Töölöstä), 8 (Metro/Sörnäinen) tai bussilla 51 – pysäkkinä suuntaa antavasti ”Urheilutalo”.

Lämpimästi tervetuloa!