Pelimiesten paneeli – PLAY OFF 2013

HIFK:n asiantuntijavieraat Toni Kallio ja Jouni von Wendt arvioivat kevään pudotuspeliparit. Kokeneelta Pelimieskaksikolta löytyy vahvasti kokemusta kotimaan käsipallosta, sillä Toni Kallio on pelannut ja valmentanut SM-sarjassa yhteensä 18 kauden ajan, keräten tähän mennessä 1 SM-kullan, 1 SM-hopeaa ja 3 SM-pronssia sekä yhden Suomen Cup-mestaruuden. Jouni von Wendt on pelannut SM-sarjassa lähes 400 ottelua, joissa maaleja syntyi 1660 kpl. Jouni on urallaan voittanut 1 SM-kultamitalin, 2 hopeaa, 2 pronssia ja 2 Suomen cupia.

wendt
Sportnytt Toni Kallio

PELIMIESTEN PLAYOFF-PANEELI

Käsipallon SM-Liiga Puolivälierät

Cocks (1) – ÅIFK (8)
Voitot 2-1

von Wendt: Cocksille sattui suhteellisen harvinainen työtapaturma Turussa joukkueiden välisessä toisessa puolivälieräottelussa. Liekö mielessä ollut tuleva Baltian liigan finaaliviikonloppu, jossa muuten Cocks sijoittui hienosti toiseksi. Vai tultiinko otteluun ne surullisen kuuluisat henkselit paukkuen? Mene ja tiedä, kolmannessa ottelussa kuitenkin mentiin Cocksin selvässä komennossa. En usko että Riihimäkeläiset enää sortuvat vahinkoihin ennen finaalia.

Kallio: Tässä sarjassa nähtiin ennakkoon ajateltuna suurin yllätys kun ÅIFK nousi voittoon toisessa ottelussa. Aavistin, että Turkulaiset panevat kampoihin ensimmäisessä kotiottelussaan, mutta en uskonut, että ÅIFK yltäisi voittoon saakka. Mitään ÅIFK:a väheksymättä saattoi Cocksin ajatukset olla jo viikonloppuna edessä olleessa Baltian Liigan Final Fourissa. Toista kertaa Cocks ei miinaan astu, keskittyminen on kohdallaan ja sarja katkeaa torstaina Turussa.

Dicken (2) – SIF (7)
Dicken välieriin voitoin 3-0

von Wendt: Dicken eteni puhtaalla pelillä välieriin eikä Siuntio kovasta taistelusta huolimatta onnistunut laittamaan kapuloita rattaisiin. Seuraava kierros on Dickenille todella mielenkiintoinen haaste koska sekä West että Hifk pelaa vahvaa takamiespeliä.

HC West (3) – HIFK (6)
Voitot 2-1

von Wendt: Westin ja Hifkin välisessä sarjassa kotietu on toistaiseksi pitänyt kutinsa. Tiistaina nähtiin Kauniaisten luolassa teurastus. Toisaalta maalierolla ei ole minkään maailman merkitystä näissä kekkereissä. Nähtäväksi jää onnistuuko tähtirinnat saamaan rivinsä kasaan iltaa varten vai pakataanko henkiset hawaipaidat mukaan Urheilutalolle? Taistelua ja kovaa tahtoa luvassa illalla.

Kallio: Tasainen taisto oli odotettavissa ja HIFK voitti kotiottelunsa ahtaassa Helsingin Urheilutalossa jossa West ei koskaan ole viihtynyt. Kolmas ottelu meni yllättävän selkeästi Kauniaisten luolassa Westille joten on mielenkiintoista nähdä miten HIFK on koonnut rivinsä torstain otteluun. Urheilutalolla tarvitaan kuitenkin takaheittovoimaa ja sitä HIFK:lla löytyy Westiä enemmän. Siksi uskon, että sarja katkeaa vasta viidennessä pelissä lauantaina.

BK-46 (4) – Atlas (5)
Voitot 2-1

von Wendt: BK – Atlas sarjassa mennään myös vahvasti kotikenttäpainoitteisena. Tiistaina Atlas sai huolellisen selkäsaunan Karjaalla ja ainoa kysymys on ehtiikö Atlas nuolemaan haavansa puhtaaksi torstaihin mennessä vai katkeaako sarja Vantaalla.

Kallio: Ennakkoon ajateltuna tasaisin pari aloitti tasaisesti ja vääntö oli ajoittain raisua, kuten odottaa saattoi joukkueiden kohdatessa nyt jo neljättä kertaa peräkkäin tässä vaiheessa pudotuspelejä. Kolmannessa ottelussa tuli kuitenkin niin iso käänne, että on vaikea nähdä miten Atlas saa pelinsä uomiin torstain otteluun. Vantaalaiset tekivät neljä (!) maalia ottelun toisella puoliajalla. Siksi luulen, että Myrtsissä alkaa kesäloma torstaina.

Seuraa kumman analyysit osuivat paremmin, Pelimiesten Paneeli jatkaa seuraavilla kierroksilla mestaruuspokaaliin saakka.