Perjantaina vierailu tyhjään kukonkoppiin

Käsipallon SM-Liiga
Cocks – HIFK
Pe 4.12. klo 18:30
Cocks Areena, Riihimäki

Kauden ensimmäinen korona-siirto toi IFK:lle lähes kolmeviikkoisen pelitauon HC Tallinn-voiton jälkeen. Kotimatsi Grania vastaan siirrettiin tammikuulle suuremman sallitun yleisön saavuttamiseksi. Uudenmaan ulkopuolella pelejä jatketaan business as usual, ja perjantaina maakuntaraja ylitetään noin 10 kilometrillä Kanta-Hämeen puolelle. Isäntäjoukkue Cocks urakoi viikon sisään kolme liigaottelua, kun sarjataulukon kärkisijat järjestellään Cocks-BK-46 ja Dicken-Cocks matseilla. HIFK ei moiseen rehkimiseen ryhdy, vaan saapuu pelikentälle ulkotreeneistään 20 päivää edellisen pelin jälkeen. Katsotaan, kumpi on parempi tyyli otteluun valmistautumisessa.

Joulukuun alussa voimaan tulleiden korona-rajoitusten vuoksi ottelu pelataan ILMAN YLEISÖÄ. Katso alempaa ohjeet SolidSport-livelähetyksen seuraamiseen.

Joukkueiden keskinäisissä tilastoissa Cocks on luonnollisesti kukonaskeleen edellä. IFK on useamman kerran ollut melko lähellä shokkituloksia, mutta Cocks on pysynyt kovana loppuun asti ja taistellut edelle viime hetkillä. Sama tilanne nähtiin myös Kalliossa liigakauden avausottelussa, kun IFK johti kotimatsiaan 55 minuuttiin asti, jonka jälkeen Cocks otti voiton loppuhetkillä kahden maalin erolla 31-33. Viime kaudella alkusarjassa Cocks otti IFK:sta kaksi voittoa lukemin 32-35 ja 27-23. Tämän kauden 10 matsista Cocks on hävinnyt vain yhden (Dicken 28-30), ja pitää kakkospaikkaa vahvalla 18 pinnan pistesaaliilla. IFK:n pistepussi on hiukan hoikemmassa kunnossa, sillä 7 ensimmäistä matsia on tuonut vasta 6 pistettä ja pitää IFK:n viitospaikalla ylempää loppusarjaa jahtaamassa.

Myös maalinteossa ero on samaa suuruusluokkaa, Cocksin heitettyä jo 330 maalia ottelukohtaisella 33 maalin keskiarvolla. IFK:n sarakkeesta löytyy vasta 203 tehtyä maalia, mutta 7 matsin jälkeen keskiarvoksi on saatu 29 maalia per ottelu. Oman häkin suojelussa Cocks on epäonnistunut 272 kertaa (ka. 27,2 maalia / ottelu), kun IFK on päästänyt tähän mennessä 211 takaiskua (ka. 30,1 / ottelu). Kukkopaitojen ja koko liigan paras viimeistelijä Teemu Tamminen on heittänyt 70 maalia, Cocksista myös Ivan Mosic (48 maalia) ja Djordje Djekic (44 maalia) mahtuvat IFK:n ykkösen Niclas Ahlgrenin (42 maalia / 7 ottelua) edelle. Yhden matsin vähemmän pelannut Kristo Voika on samassa tahdissa Ahlgrenin kanssa, kun kuudessä pelissä maaleja on syntynyt 36.

Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä SolidSport-sovelluksen nettistriiminä.

SM-Liigan jokainen ottelu lähetetään suorana SolidSport-suoratoistopalvelun kautta. Sivustolta voit ostaa yksittäisiä ottelulähetyksiä hintaan 5,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin koko sarjan kaikkiin matseihin hintaan 9,90 eur / kk.Tekemällä tilauksesi HIFK:n joukkuesivuston kautta tuot taloudellista tukea suoraan omalle joukkueelle! Tue suosikkijoukkuettasi ja nauti SM-Liigan kaikista otteluista koko kauden ajan hintaan 9.90EUR/kk. Mene osoitteeseen solidsport.com/hifk-handball ja tilaa katseluoikeus suosikkijoukkueesi kanavalta! Kanavalle pääset painamalla suosikkijoukkueesi logoa.