Pudotuspelit SM-Liiga 2013

Lopullinen sarjataulukko:
Sarjataulukko 12-13

Cocks (1) – ÅIFK (8)

Runkosarjan selvänä voittajana Cocksilla ei tule olemaan vaikeuksia jatkopaikkansa varmistamisessa. Kauden aikana Cocks kärsi vain yhden tappion BK:lle, ja Åbo IFK:n voittosarakkeesta löytyy puolestaan viisi merkintää (SIF x 2, Akilles, HIFK, Atlas) Kauden keskinäiset pelit Cocksille 3-0 maalein 29-20, 29-33 ja 37-26.

Dicken (2) – SIF (7)

Dicken aloitti kauden suvereenisti kulkemalla voitosta voittoon, kunnes Cocks otti sarjan valtikan haltuunsa joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa. Dicken ei pystynyt ylittämään Riihimäkeä koko kaudella, ja sijoittui lopulta kakkoseksi hävittyään kolmen Cocks-ottelun lisäksi myös Westille ja BK-46:lle. Sjundeå IF pelasi vaikean kauden joutuen välillä jumbosijallekin, mutta lopputalvesta joukkue nousi sijalle seitsemän kuuden voittonsa (Akilles x3, HIFK x2, BK-46) vauhdittamana. Joukkueiden keskinäiset pelit Dickenille voitoin 3-0, tuloksilla 38-31, 31-22, 31-21.

HC West (3) – HIFK (6)

Viisi kertaa peräkkäin SM-finaaliin yltänyt HC West koki kesällä katastrofaalisen pelaajakadon, kun tuplamestaruuden jo kokeneet pelaajat siirtyivät porukalla Dickenin paitaan. West selvisi nopeasti jaloilleen, ja Mikael Källmanin huipputason valmennus toi joukkueen heti kärjen tuntumaan. Runkosarjan päätteeksi West oli kolmannella sijalla vain kolme pistettä Dickeniä jäljessä. 24 ottelua toi granilaisille 16 voittoa ja 2 tasapeliä. HIFK aloitti kauden surkealla tappiokierteellä viidestä peräkkäisestä ottelusta. Joukkueen yhteispeli kuitenkin löytyi suunniteltua myöhemmin, ja parhaimmillaan HIFK oli peräti tavoittelemassa kotietua neljän parhaan joukkoon. Vuodenvaihteen jälkeen IFK paransi alkukauden tappioputkeaan, ja otti jopa kuusi peräkkäistä tappiota lähestulkoon täysivoimaisella miehistöllä. Sarjan päätöskierroksilla IFK sentään löysi itsensä uudelleen, ja hyvän West-ottelun jälkeen punapaidat lopulta palkittiin voittopisteillä BK-46 ja Atlas-otteluista. HC West otti puhtaat kolme voittoa keskinäisistä peleistä, maalein 21-15, 24-22 ja 32-27.

BK-46 (4) – Atlas (5)

Neljännen parin joukkueillakin eroa oli seitsemän pistettä. BK-46 ja Atlas saivat pitkään kiistellä viimeisestä kotiedusta, kun kärkikolmikko otti turvallisesti kaulaa heti kauden alusta saakka ja häntäpään nelikko ei herättänyt merkittävää huolta. Runkosarjan 24 pelistä BK otti 13 voittoa ja kaksi tasuria, Atlaksen saaliina oli 10 voittoa yhdellä tasapelillä maustettuna. Ainoana parina puolivälierissä BK-46 ja Atlas eivät saaneet runkosarjassa selvyyttä paremmasta joukkueesta, sillä Vantaalla ottelut päättyivät Atlakselle 36-31 ja BK:lle 20-25 ja Karjaalla nähtiin pistejako lukemin 21-21.

Puolivälierät pelataan paras viidestä systeemillä – kolmella otteluvoitolla välieriin.