Puolivälieräpaikka taas katkolla

Käsipallon SM-Liiga
Alempi loppusarja
Åbo IFK – HIFK
La 10.3. klo 14:00
Samppalinna, Turku

Loppusarjan toiseksi viimeinen ottelu antaa HIFK:lle jo teoreettisen mahdollisuuden pudotuspelipaikan varmistamiseen. Voitto tai vähintään tasapeli Turussa antaa riittävän eron sarjapisteissä, jos SIF häviää oman ottelunsa GrIFK:ta vastaan. Turkulaisella päivävuorolla pelattava peli alkaa tosin tunteja ennen SIF-GrIFK ottelua, eli pelin aikana asiaa ei tarvitse vielä jännittää. Åboa vastaan HIFK:lla onkin ihan mukava pelihistoria tältä vuodelta, sillä aiemmista kolmesta pelisä on merkitty kolme voittoa HIFK:lle numeroin 33-29, 28-24 ja 35-22.

Åbo IFK käynnisti loppusarjan shokkituloksella, kun kanarialinnut kaatoivat lohkon ykkösjoukkue GrIFK:n Turussa maalein 28-26. Revanssiottelussa Grani ei antanut mitään armoa, vaan Kauniaisissa voittonumerot olivat murskaavat 36-14 vihreille Kamraateille. Åbo on hävinnyt muutkin ottelunsa loppusarjassa Siuntiota ja HIFK:ta vastaan, mutta tänä lauantaina Samppalinnassa pelataan erityisenä merkkipäivänä. ÅIFK on ilmoittanut päävalmentaja Besim Qerimin sopimuksen päättymisestä, ja viimeisessä kotipelissä juhlitaan monivuotisen ÅIFK-hahmon jäähyväisiä. Tämä varmasti vaikuttaa kotijoukkueen pelitasoonkin, joten HIFK saa valmistautua erityisellä tahdolla ja kunnialla taistelevaa Åbo IFK:ta vastaan.

Loppusarjassa ÅIFK on ollut heikoin maalintekijä – 225 tehtyä maalia on yli 60 maalia huonommin kuin HIFK:lla (286). Myös puolustuksessa eroa löytyy lähes 50 maalia, Åbon päästettyä 334 takaiskua HIFK:n 287 vastaan. Pelkät loppusarjan pelit huomioiden Åbon hyökkäys on pelannut tasaisesti, kun 4 pelin tuloksissa Alexander Nysten johtaa 20 maalilla. Aivan tuntumassa ovat Oscar Berglund 18, Christoffer Sjöblom 17 ja Andreas Nyström 16. HIFK:n maalipörssin kärkenä on loppusarjassa Roman Portcenko 26 maalia, takanaan Niclas Ahlgren 17 ja Cride Eneberg 15.