Puolivälierät HIFK – Dicken

QF Dicken (2)

Käsipallon SM-Liiga
Puolivälierät

HIFK (4.) – Dicken (5.)
Kolmella voitolla välieriin

Miesten SM-Liigassa puolivälierissä nähdään kaksi paikalliskohtaamista. Stadin derbyssä yhteen iskevät helsinkiläiset HIFK ja Dicken, ja toisessa parissa ratkaistaan Länsi-Uudenmaan herruus BK-46 ja SIF kesken. Stadin paikallisissa nähtiin tällä kaudella melkoinen vallanvaihdos, kun HIFK voitti kaikki neljä keskinäistä kohtaamista ja nousi ylempään loppusarjaan Dickenin paikalle. Dicken on nyt totutellut muutoksiin kokoonpanossa, ja lopullinen paremmuus saadaan mitattua paras viidestä-sarjassa jonka voittaja jatkaa välieriin.

IFK:n alkusarja tuotti neljännen sijan. Kaikki tappiot tuli sarjan kärkikolmikkoa vastaan, ja vain Åbo IFK sai yhden tasuripisteen takana olevista. HIFK saavutti 18 ottelussa 8 voittoa ja 17 pistettä, jättäen Dickenin kuudella pisteellä taakseen. Dicken oli kesällä menettänyt maajoukkuetason kärkipelaajansa Ruotsin pääsarjaan, ja pelin taso kärsi suuresti varsinkin alkukierroksilla. Lopulta Dicken sai vain viisi voittoa Siuntiota ja Åbo IFK:ta vastaan, ja 11 pisteellään jäi alempaan loppusarjaan sijalle 5. Kolmessa keskinäisessä pelissä HIFK otti puhtaan voittosarjan 3-0, voittaen myös Suomen Cupin puolivälierän maalein 23-32.

Alkusarjan keskinäisissä peleissä HIFK aloitti 25-27 voitolla Pirkkolassa. Joulukuun kotimatsissa ero pysyi kahdessa maalissa, kun IFK voitti maalein 29-27 ja kolmas peli Pirkkolassa päättyi jälleen parin maalin voittoon 19-21. Derbymatsien parhaat maalintekijät olivat Dickenillä Filip Söderlund ja Roni Syrjälä 19 maalilla, IFK:n parhaat viimeistelijät olivat André Udd (21 maalia) ja Rui Rolo sekä Vladimir Knopinskii (16). Loppusarjan viimeisissä peleissä IFK:n sairaslista oli jo tarpeettoman pitkä, mutta joukkue pärjäsi kiitettävästi Cocksia vastaan sekä voitti BK-46:n vaikka penkiltä puuttui André Udd, Rui Rolo ja Nicolas Reenpää. IFK:n rasitteena on myös ylemmän loppusarjan kuusi ottelua, samalla kun Dicken pelasi alemmassa vain neljän pelin jatkosarjan.

Otteluohjelma puolivälierät:
QF1 Ke 22.3. HIFK – Dicken  20 – 25
QF2 La 25.3. Dicken – HIFK  28 – 26
QF3 Ke 29.3. HIFK – Dicken klo 20:15 Helsingin Urheilutalo
QF4 La 1.4. Dicken – HIFK klo 16:00 (tarvittaessa)
QF5 Ke 5.4. HIFK – Dicken klo 20:15 (tarvittaessa)
Dicken johtaa 0-2, kolmella voitolla välieriin

Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Handis-TV:n nettistriiminä.

SM-Liigan jokainen ottelu lähetetään suorana Handis.tv-suoratoistopalvelun kautta. Sivustolta voit ostaa yksittäisiä ottelulähetyksiä hintaan 5,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin koko sarjan kaikkiin matseihin hintaan 9,90 eur / kk.

Tekemällä tilauksesi HIFK:n joukkuesivuston kautta tuot taloudellista tukea suoraan omalle joukkueelle! Tue suosikkijoukkuettasi ja nauti SM-Liigan kaikista otteluista koko kauden ajan! Mene osoitteeseen https://handis.tv/hifk-handball-men/ ja tilaa katseluoikeus suosikkijoukkueesi kanavalta. Kanavalle pääset painamalla HIFK logoa.