Runkosarjan loppuratkaisu keskiviikkona

Käsipallon SM-Liiga
Atlas Vantaa – HIFK
Ke 16.3. klo 19:00
Myyrmäen Urheilutalo

Tämän vuoden runkosarja on pysynyt tasaisena ja viimeisenä pelipäivänä ratkaistaan jopa kolme paria puolivälieriin. Cocks on varmistanut ykköspaikkansa, ja kohtaa Åbo IFK:n ainoassa varmassa playoff-kaksikossa. Myös Dickenin ja HC Westin sijoitukset ovat kiinni paikoissa 2 ja 3, mutta BK:n ja Siuntion sinnittely sijoista 6 ja 7 vaikuttaa vielä siihen, missä järjestyksessä parit pelataan. Sijoilla 4 ja 5 HIFK on vain yhden pisteen Atlasta edellä, joten viimeinen ottelu ratkaisee tämän parin kotiedun kun pelejä jatketaan seuraavan kerran pudotuspeli-moodissa. HIFK pysyy edellä tasapelilläkin, joten Atlas on pakkovoiton edessä saavuttaakseen kotialoituksen puolivälieriin.

Atlas on vetänyt pelin jännäksi viimeisten viikkojen aikana. IFK:n etumatka neljän joukossa oli parhaimmillaan viisi pistettä, mutta hyvässä tuloskunnossa oleva Atlas on repinyt kolme voittoa viimeisestä viidestä pelistään. IFK:n kuntokäyrä on mennyt toiseen suuntaan, kun Nikola Zujicin loukkaantumisen jälkeen IFK:lla on vain yksi voitto Åbosta. Piste-ero on kutistunut dramaattisesti vain yhteen pisteeseen, juuri ennen joukkueiden kohtaamista viimeisessä ottelussa. Kauden aiemmissa peleissä HIFK haki vieraspisteen Vantaalta 26-26 tasapelillä, ja kotikentällään hoiti täydet pisteet 27-24 voitolla.

23 kierroksen jälkeen HIFK on saavuttanut 10 voittoa ja ennätykselliset 4 tasapeliä. Pistemäärä 24 vaatii vähintään tasapelin Vantaalta, jotta IFK saa aloittaa puolivälierät kotikentällä. Atlas on kerännyt yhden voiton enemmän kuin IFK, mutta useammalla tappiolla vantaalaisten pistesaalis on yhteensä 23 pinnaa. Maalinteossa joukkueiden tilastoissa on hurja 100 maalin ero, kun IFK on osunut 661 kertaa (ka. 28,7 / ott) ja Atlas vasta 562 kertaa (24,4 maalia / ottelu). Puolustuksen osalta Atlaksella on etu 50 maalilla, kun kyläläiset ovat kärsineet 572 takaiskua (24,9 / ott) ja IFK:n verkkoa on pöllytetty 623 kertaa (27,1 / ott). IFK:n maalintekoa johtaa Roman Protcenko 134 maalilla, tavoitellen maalipörssin hopeasijaa Teemu Tammisen takana. Myös Niclas Ahlgren mahtuu IFK:sta koko liigan kärkinelikkoon 119 tehdyllä maalilla. Atlaksen paras maalintekijä Sebastian Säkkinen on liigassa sijalla 15 tehtyään 23 ottelussa 92 maalia.