Runkosarjan viimeinen ottelu Turussa sunnuntaina

Käsipallon SM-Liiga
Åbo IFK – HIFK
Su 8.3. klo 17:30
Samppalinna, Turku

HIFK:n osalta runkosarja huipentuu turkulaiseen koulusaliin, kun sarjataulukon sijat 5 ja 6 ratkaistaan åbolaista sisarseuraa vastaan. HIFK on 23 pelistään saavuttanut 9 voittoa ja 18 pistettä, mutta vasta 21 peliä pelannut Åbo IFK jahtaa yhden pisteen päässä 17 pisteellä, kahdeksan voiton ja yhden tasapelinsä jälkeen. Keskinäisen ottelun jälkeen HIFK jää odottelemaan puolivälierävastuksen varmistumista, kun ÅIFK:n loppukiriin kuuluu vielä kaksi ottelua BK-46 (k) ja HC Westiä (v) vastaan.

Kaksi edellistä keskinäistä ottelua päättyivät kotivoittoihin, kun Åbo IFK hoiti pelin Samppalinnassa lukemin 38-31 ja HIFK teki saman tempun Kalliossa maalein 31-25. Åbon hyökkäys on onnistunut kauden tilastoissa vahvemmin, sillä turkulaisten maalimäärä 598 tehtyä on lähes neljä maalia paremmassa vauhdissa kuin HIFK:lla. ÅIFK:n keskiarvo 21 pelissä on 28,5 tehtyä per ottelu. HIFK on heittänyt yhteensä 570 maalia, mutta keskiarvona vain 24,8 maalia per ottelu. Joukkueiden parhaat maalipyssyt taistelevat koko liigan heittokuninkuudesta, sillä tällä hetkellä sarjan maalitilastoa johtaa ÅIFK:n Andreas Nyström 131 osumalla ja HIFK:n Nikola Zujic on kakkosena 130 maalilla.

Oman maalin puolustamisessa HIFK:lla on pieni etu, sillä 662 takaiskulla oma verkko on heilunut keskimäärin 28,8 kertaa joka pelissä. Vähemmän pelannut Åbo IFK on tähän mennessä päästänyt 630 omiin, mutta keskiarvona takaiskuja on tullut tasan 30 per matsi. Sunnuntain voittopisteet olisi lopullinen varmistus Åbon viidennelle sijalle, tai HIFK:n voittaessa kolmen pisteen kaula antaisi hyvät asetelmat teksti-tv:n tuijottamiseen viimeisen viikon peleihin. Neljänneksi sijoittunut Atlas olisi kummallekin joukkueelle toivotuin vastustaja puolivälieriin, sillä kumpikaan IFK ei ole saanut yhtään pistettä sarjan kärkikolmikolta Cocks-Dicken-West.