Sarjakärjen vieraaksi keskiviikkona

Käsipallon SM-Liiga
SIF – HIFK
Ke 21.9. klo 19:00
Folksam Arena, Siuntio

Handisliiga hyppää arkipelien makuun keskiviikkona, kun IFK testaa matkailua maltillisesti vieraspeliin Siuntion uudenkiiltävälle peliareenalle. Tälle kaudelle vihitty Folksam Arena onkin toistaiseksi voittamaton linnake vierasjoukkueille, kun Sjundeån mies- ja naisjoukkueet nappasivat yhden maalin voitot avauspeleistään uudella kotikentällä. Siuntiolla on kahden kierroksen jälkeen puhdas saldo kahdella voitolla, IFK:n kausi lähti käyntiin vahvemmalla mollilla ja kahdella tappiolla.

Avauspeleissään IFK on saanut tielleen Dickenin ja Cocksin. Pirkkolan kentälle hieman kapealla kokoonpanolla joutunut IFK kärsi kauden avaustappion lukemin 34-25, matsin revettyä huolestuttavalle takamatkalle 20-12 jo ensimmäisellä puoliajalla. Toisessa pelissä vastaan tullut Cocks ei päästänyt IFK:ta yhtään helpommalla, vaan eroksi tuli taas 10 maalia 21-31 tappiolla. IFK ei ole saanut vielä pöytäkirjaa täyteen pelikuntoisista taistelijoista, ja lisäksi Nikola Zujic päätyi sairaslistalle heti ekan ottelun alkuminuuteilla.

Siuntio jatkaa Liigassa melkein samalla rungolla kuin viime kaudella. Valitettavasti menetykset osuivat juuri kärkipäähän, kun Jan Hagman sekä Oliver Helander jäivät pois keltavihreistä paidoista. Muu joukkue kuitenkin pitää huolen Siuntion taisteluilmeestä, ja SIF on kahden kierroksen jälkeen jaetulla ykköspaikalla Cocksin kanssa. Avausottelussaan SIF kaatoi Åbo IFK:n yhdellä maalilla 27-26 ja toisen kierroksen matsissa 14 maalia suuremmalla marginaalilla Riihimäen Dynamon lukemin 15-30.

Kahden matsin otannalla liigan maalikuninkaana porskuttaa juuri SIF:n Ian Martin, joka on osunut maaliverkkoon 15 kertaa. Myös Gustav Svanbäck Siuntiosta on ehtinyt yli 10 osumaan, kun IFK:n paras viimeistelijä Roman Protcenko on heittänyt 9 täysosumaa. Vaikka ensimmäisten matsien perusteella joukkueet löytyvät eri ilmansuunnista sarjataulukossa, on ainakin viime vuosien kohtaamiset olleet jännittävän tasaisia. IFK on saanut pelissään yksittäisiä asioita paremmaksi, mutta kaikki palaset eivät ole vielä napsahtaneet samanaikaisesti oikeaan malliin. SIF-pelissä koetaan arkireissaamisen (pienehkö) haitta, mutta toivotaan että Folksamin säihkyvä sali saa parhaat puolet esiin uudessa ilmapiirissä.

Ottelun Live-seuranta LähiTapiola -tulospalvelussa