Sarjan ykköspaikka ratkeaa Vantaalla keskiviikkona

Käsipallon SM-Liiga
Atlas Vantaa – HIFK
Ke 1.11. klo 19:00
Myyrmäen Urheilutalo

Kahden ja puolen viikon maaottelutauko on viimein ohi, ja liigapelit pääsee taas vauhtiin kaupunginosamaisessa taajamassa nimeltä Myyrmäki. Atlaksen ja IFK:n otteluista ei ole ennenkään tunnetta puuttunut, mutta tällä kertaa panoksena on jotain aivan uutta: keskiviikon voittaja saa nauttia hetkellisesti SM-Liigan ykköspaikasta. Molemmat joukkueet ovat pelanneet vahvan alkusyksyn, ja tulokset ovat sen mukaisia: Atlas jakaa sarjan kärkipaikan yhdessä Cocksin ja Granin kanssa 8 pisteellä, ja IFK vaanii aivan tuntumassa 7 sarjapisteellään. Yleensä liigan ykkösenä nähty Cocks on ollut kiireinen EHF Cupin karsinnoissa sekä Baltian liigassa, mutta kukkopaidat saattavat muuttaa järjestystä pelatessaan vajaassa viikossa kolme rästimatsia kotimaistakin liigaa.

Viiden kierroksen jälkeen Atlaksen tuloskortista löytyy neljä voittoa ja yksi tappio Cocksille lukemin 27-31. Täydet sarjapisteet Atlas kävi nappaamassa otteluista HC HIK (20-39), PIF (26-27), Dicken (28-26) ja SIF (34-37). IFK:lla on puolestaan kolme voittoa (Dicken 32-33, ÅIFK 33-29 ja HC HIK 34-19) sekä yksi tappio GrIFK:ta vastaan. Siuntion vierailu toi tilastoon melko harvinaisen tasapelin, kun SIF pääsi tasoittamaan pelin rankkarista loppusummerin jo soitua. Viime kauden alkusarjassa joukkueet kohtasivat kahdesti, Atlaksen kerätessä voitot molemmista matseista. Energia Areenalla Atlas päihitti IFK:n maalein 31-24, ja Kalliossakin ottelu päättyi Atlaksen iloitessa 24-27 vierasvoittoa.

Maalinteossa joukkueet ovat lähes tasatahdissa, Atlas on tähän mennessä upottanut 159 heittoa ja IFK:lla on 158 tehtyä  maalia. Oman maalin puolustaminen on sujunut vantaalaisilta hieman paremmin, Atlaksen kärsittyä 137 takaiskua ja IFK:n päästettyä 146 maalia omiin. Atlaksen paras maalintekijä on maajoukkupaidassa MM-karsintoihin osallistunut Sebastian Säkkinen (32 maalia). IFK:n ykköspyssy Niclas Ahlgren johtaa koko liigan maalipörssiä 40 osumallaan. Atlas-hyökkäykset muut tehomiehet ovat Anthony Hellakoski (24) ja Gheorghe Safronii (16), IFK:n maalintekijöistä pistesijoille yltävät Nikola Zujic 27 maalilla ja Roman Protcenko 20 maalilla. Otteluun löytyy myös lisäjännitystä Veikkauksen Monivedosta

SEURAAVA KOTIOTTELU
HIFK – Cocks
Ti 7.11. klo 19:30
Helsingin UT