Seuraavaksi vierasretki Siuntioon

Käsipallon SM-Liiga
Sjundeå IF – HIFK
Su 8.10. klo 16:00
Folksam Areena, Siuntio

Lokakuun ensimmäinen liigamatsi nähdään sunnuntaina Siuntiossa. Isäntäjoukkue SIF pääsee pelikentille jo nyt keskiviikkona, keltavihreiden vieraillessa Pirkkolassa Dickenin kotiparketilla. Siuntio on juuri saanut ison annoksen asennetta sekä kokemusta kentälle, kun oman kylän Jan Hagman palasi SIF-paitaan. Siuntiossa pelaajahankinta on muuten suuntautunut vahvasti Suomenlahden eteläpuolelle, ja tulosten valossa virolaispelaajat ovat sopeutuneet hienosti tyylikkäälle Folksam Areenalle. Joukkueen maalipörssiä johtaa Sten Maasalu jopa 17 häkillä vasta kahden ottelun jälkeen, ja kakkospaikkaa pitää myös Eestistä saapunut Ott Varik 11 maalilla.

Siuntion liigakauden vastustajat ovat olleet sarjataulukon eri päistä. Ekassa matsissaan Cocksia vastaan myös SIF joutui tyytymään pelikokemukseen riihimäkeläisten viedessä pisteet 32-23 voitolla. Toiseen peliin roolit vaihtuivat, ja nyt PIF kävi ihmettelemässä vahvempaa vastustajaa SIF:n ottaessa kuuden maalin kotivoiton 28-22. HIFK:n tilastoista löytyy siis jo kolme ottelua. Avausottelu kotona päättyi melko alakuloisesti GrIFK:n 26-33 voittoon, mutta seuraava matsi Dickeniä vastaan toi huomattavasti iloisemman 32-33 vierasvoiton IFK:lle. Kauden toinen Kamrat-derby Åbo IFK:ta vastaan ei ollut ihan parasta peliä, mutta tuloksena sopiva neljän maalin kotivoitto 33-29.

IFK:n maalipörssiä Niclas Ahlgren 20 maalin kokoelmalla, Nikola Zujic kolkuttelee kannoilla 18 tehdyllä osumalla. Molemmat mahtuvat koko liigan top 5-sijoille, ja Maasalu on yhden ottelun vähemmän pelanneena sijalla 6. Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljä kertaa IFK voitti ensimmäisen matsin Siuntiossa 23-28, mutta SIF haki revanssin Kalliosta 31-33 voitolla. Molemmat joutuivat alempaan loppusarjaan, missä SIF otti kaksi voittoa lisää maalein 25-37 ja 26-29.