SIF ja HIFK ratkaisevat kärkipaikan tuplakohtaamisessa

Käsipallon SM-Liiga                                                                                                        
HIFK – SIF
Pe 22.3. klo 18:30
Helsingin Urheilutalo

Alemmassa jatkosarjassa puolivälieräpaikat ovat nyt lopullisesti HIFK:n ja Siuntion käsissä. Kaksikko on jaetulla kärkipaikalla tasapisteissä, kun kolme matsia on vielä pelaamatta. Kumpikin joukkue voitti odotetusti kaksi ensimmäistä kamppailuaan Atlasta ja Åbo IFK:ta vastaan, ja Siuntiossa SIF kiipesi IFK:n rinnalle 30-22 voitollaan. Lauantaina IFK:n peliä sekoitti Ardo Punan punainen kortti jo kuudennella minuutilla. Kotimatsissa tarvitaan täysi kokoonpano kentän puolella koko pelin ajaksi, koska SIF antoi vahvan haasteen erityisesti maalivahti Rony Levenin johdolla. Kolmesta keskinäisestä pelistä IFK:lla on tähän mennessä etu voitoin 2-1. Alkusarjassa HIFK haki tärkeät pisteet Siuntiosta syyskuussa maalein 28-33 ja nappasi jouluviikolla voiton myös kotihallissa melkein samoin lukemin 33-29. Lisäksi IFK kaatoi Siuntion Suomen Cupin välierässä maalein 38-34.

 

Siuntion kausi käynnistyi onnistuneesti jännittävällä kotiavauksella Cocksia vastaan. Kolmen maalin tappiosta huolimatta Siuntio pääsi hyvään vauhtiin, ja kuudesta ensimmäisestä pelistä tuli vain kaksi tappiota myös HIFK:n hakiessa täydet pisteet Fennia Areenalta. Siuntio roikkui tiiviisti mukana sarjan kakkostriossa, kun HIFK, GrIFK ja SIF kulkivat koko kauden tasaisena kolmikkona sijoilla 4-6. Siuntio jäi lopulta vain yhden pisteen päähän HIFK:sta, kun SIF kärsi toiseksi viimeisellä kierroksella yhden maalin kotitappion BK:ta vastaan. Siuntio on alkusarjan peleissä heittänyt 11 maalia enemmän kuin HIFK, ja puolustanutkin 30 maalia tiiviimmin kuin IFK. Tämä kaksikko on lähimpänä jatkopaikkaa, ja joukkueiden keskinäiset matsit ratkaisevat tuleeko puolivälierissä vastaan GrIFK vai Dicken tai BK-46. Siuntion lähtöpisteissä muistetaan neljä voittoa Atlasta ja Åboa vastaan, molemmat IFK-ottelut päättyivät SIF-tappioihin.

La 29.9. SIF – HIFK  28 – 33 (13-18)
Ke 19.12. HIFK – SIF  33 – 29 (17-14)
La 16.3. SIF – HIFK  30 – 22 (13-11)

* Ilmainen kannattajabussi Turkuun pe 29.3. *

HIFK Käsipallo tarjoaa kannattajilleen ilmaisen* bussikuljetuksen (*Ottelun pääsylippu omalla kustannuksella) Turkuun, loppusarjan viimeiseen vierasotteluun. Matka tehdään yhdessä edustusjoukkueen kanssa. Varaa paikkasi ilmoittamalla tietosi tällä lomakkeella.