SM-Puolivälierät Dicken – HIFK (Voitot 1-2)

 

Käsipallon SM-Liiga
Puolivälierät
Dicken (3.) – HIFK (6.)

 

Otteluohjelma:
Ke 21.3. Dicken – HIFK  23-28 (14-16)
Pe 23.3.  HIFK – Dicken  26-32 (13-17)
Su 25.3.  Dicken – HIFK  31-32, 28-28, 23-23 (14-12)
Ti 27.3. klo 19:15 HIFK – Dicken (tarvittaessa)
To 29.3. klo 18:30 Dicken – HIFK (tarvittaessa)
Kolmella voitolla välieriin

 

 

 

 

Pudotuspeleissä nähdään käsipallohistorian ensimmäinen Stadin Derby, kun ylemmän loppusarjan kolmoseksi sijoittunut Dicken kohtaa alakerran kakkoseksi päätyneen HIFK:n. Joukkueet eivät ole koskaan ennen kohdanneet SM-liigan (tai edeltävän SM-sarjan) Play Off-vaiheessa. Dicken on osallistunut mitalipeleihin melko säännöllisesti, 2010-luvulta joukkueella on neljä mitalia (3 x hopea, pronssi) ja koko 2000-luvulta kuusi vierailua vähintään välierissä asti. HIFK on törmännyt seinään puolivälierissä koko 2000-luvun ajan, ja edellinen voittoisa play off-sarja löytyy syvältä historiasta vuodelta 1989, jolloin IFK selviytyi lopulta SM-hopealle asti. Suomen Mestaruuksia HIFK on juhlinut miehissä 7 kertaa, Dickenin hallin seinällä on yksi mestaruusviiri SM-kullasta vuodelta 1993.

Tämän vuoden alkusarjassa joukkueet kohtasivat kahdesti. HIFK onnistui syksyllä nappaamaan täydet vieraspisteet Pirkkolasta maalein 32-33, mutta Dicken tasoitti tilit vierailullaan Kallioon lukemin 30-34. Vaikka keskinäiset pelit menivät tasan, otti Dicken runkosarjassa selvän kaulan 27 sarjapisteellä IFK:n 15 pinnaa vastaan. 18 ottelusta Dicken keräsi 13 voittoa ja 4 tappiota, IFK:n saatua vain 7  voittoa ja 10 tappiota. Kumpikin joukkue pelasi yhden tasapelin, HIFK ja SIF jakoivat pisteet Siuntiossa ja Dicken aiheutti kauden ainoan pistemenetyksen Cocksille 31-31 tasurilla Riihimäellä.

Tehtyjen maalien määrässä ero oli 49 maalia Dickenin hyväksi, ja päästetyissä maaleissa ero oli jo huimat 111 osumaa Dickenille. Dickenin paras viimeistelijä alkusarjan 582 maalista oli Max Granlund tasan 100 maalilla, tukenaan Filip Söderlund 97 ja Joacim Broman 68 maalia. HIFK viimeisteli alkusarjassa 533 osumaa, ja koko liigan maalipörssin hopealle ylsi Niclas Ahlgren 121 maalilla. Sadan maalin tuntumassa 18 pelin jälkeen olivat myös Roman Protcenko 92 maalia ja Nikola Zujic 87 maalia. Loppusarjat mukaan lukien parhaat maalintekijät Stadissa ovat 
Niclas Ahlgren 147, Roman Protcenko 121, Nikola Zujic 113 ja Max Granlund 109.

Maalin vahtimisessa Dickenillä on tukenaan maajoukkueessa useasti esiintynyt Mikael Mäkelä. Torjuntavastuusta oman osansa hoitaa myös Patrik Roslander, ja kaksikko on pelannut melko tasaisin ottein läpi kauden. IFK:ssa Venäjältä saapunut Ivan Saltykov on jäänyt selvästi vaihtomiehen rooliin, kun enemmän liigavuosia kokenut Toto Christou keräilee torjuntoja vakiintuneella tasolla ottelusta toiseen. Kumpikin joukkue kärsii profiilipelaajan loukkaantumisista, kun Dickenin Max Granlundin kausi katkesi jalkavammaan juuri ennen ratkaisupelejä. Samoin HIFK joutunee pelaamaan ensimmäiset ottelut ilman alavartalovammasta toipuvaa Roman Protcenkoa, jonka kokeilut viimeisissä sarjapeleissä eivät luvanneet edes 50-prosenttista suoritusta. Muuten IFK:n sairastupa on saatu tyhjäksi, ja joukkueen kapteenin Johannes Bargumin tärkeä maalisilmäkin on parantunut odotettua nopeammin. 

Ottelusarjan erityispiirteenä ovat eri mittaisten pelikenttien tuoma kotikenttäetu. Pirkkolassa Dicken osaa hyökätä laajan pelialueen jokaiselta reunalta, mutta UT:n ahtaammalla kentällä IFK-puolustus yleensä onnistuu rutistamaan Dickenin tiukoille kaikissa kotipeleissään. Syksyllä napattu vierasvoitto Pirkkolasta tuo tärkeää uskoa IFK:n pelaamiseen, sillä jatkopaikkaan vaaditaan ainakin yksi voitto vieraspelistäkin. Puolivälierien tiiviissä ottelutahdissa on tärkeää pysyä keskittyneenä ja pelata kaikki matsit samalla tasolla ilman heikompia jaksoja. Paikallispeleissä yleisöä pitäisi löytyä runsaasti kumpaankin halliin, muistathan tulla paikalle matseihin ja pitää ääntä oman suosikkisi puolesta. 

Pääsyliput kaikkiin IFK-kotiotteluihin myydään pelipäivinä Urheilutalon yläovella, 2. kerros. Lipunmyynti avataan tunti ennen ottelun alkua. Käteismaksu/yleisimmät pankkikortit (ei Smartum-setelit)

Pääsylippujen hinnat:
15 € – Aikuiset
10 € – Lapset, opiskelijat, eläkeläiset
Runkosarjan HIFK-KAUSIKORTTI ei ole voimassa Play Off-otteluissa 

HIFK pelaa kaikki kotiottelunsa Kalliossa, Helsingin Urheilutalolla (Helsinginkatu 25). Paikan päälle Kallioon löydät raitiovaunuilla 1, 3, 8 (Metro/Sörnäinen) tai bussilla 51 – pysäkkinä suuntaa antavasti ”Urheilutalo”. www.reittiopas.fi