Suomen Cup aloittaa uuden kilpailukauden

Lähes puolen vuoden kilpailutauon jälkeen ensimmäinen käsipallosarja saa taas palata parketille. Kausi 20-21 avataan Suomen Cupin 1. kierroksen otteluilla, joissa 3 liigajoukkuetta kohtaavat 5 haastajaa divisioonasta. Cup-kaaviossa liigarankingin 4 parasta joukkuetta (BK-46, Cocks, Dicken, SIF) on sijoitettu suoraan puolivälieriin, ja saavat vastaansa 4 voittajaa 1. kierroksen otteluista. 

Otteluparit Suomen Cup 1. kierros
HIFK – Dynamo Riihimäki
Pargas IF – Akilles
GrIFK – ÅIFK
Esbo IF – HK Pötsi

HIFK ja Dynamo kohtasivat viimeksi liigatasolla kaudella 2016-17, joka jäi Dynamon toistaiseksi viimeiseksi pelikaudeksi pääsarjassa. Kauden 2018-19 Dynamo pelasi miesten II-divisioonassa häviämättä otteluakaan, ja viime kauden keskeytyessä Dynamo oli ykkösessä kakkospaikalla muutaman pisteen HK Pötsiä jäljessä. Suomen Cupissa Dynamo Riihimäki on käväissyt muutaman kerran puolivälierissä, mutta polku on aina katkennut ennen semifinaaleja. HIFK on yksittäisten otteluiden cup-muodolla pärjännyt useina vuosina sarjasijoitustaan paremmin, ja päässyt finaaleihin asti jo kolmesti vain 2010-luvun aikana (2012, 2016, 2019). HIFK:n palkintokaapista löytyy neljä Cup-mestaruutta edellisen vuosituhannen puolelta, tuorein vuodelta 1988.

Loppukesän harjoitusotteluissa HIFK joutui usein pelaamaan kapealla pelaajaringillä, kun kokoonpanosta puuttui monta palasta terveys- ja henkilökohtaisten syiden takia. Myös perjantaina joukkueesta puuttuvat varmuudella Erkka Näntö, Vladimir Knopinskii ja Gheorghe Safronii. Takaisin IFK-paitaan palannut Bogdan Klepa pelasi ensimmäiset ottelunsa varmasti, ja myös Kristo Voika sai reilusti peliminuutteja tutustuakseen muuhun jengiin. Jo viime kaudelle liigarinkiin omista junioreista noussut 17-vuotias Viktor Grönmark on pelannut monessa pelissä vahvasti, ja noussut IFK:n maalipörssin kärkisijoille.

TURVATOIMENPITEET HIFK-KOTIOTTELUISSA
 
Korona-pandemia aiheuttaa muutoksia Urheilutalon katsomojärjestelyissä. Nämä varotoimenpiteet ovat voimassa toistaiseksi kaikissa HIFK-kotiotteluissa:
 
o  Tule peliin vain terveenä
o  Muista 1,5 metrin turvavälit sisääntullessa ja lippujonossa
o  Vain E-katsomon sisäänkäynti yleisön käytössä (Helsinginkadun puoleinen oviaukko)
o  Jätä aina tyhjä istuin väliä muiden katsojien kanssa – perheenjäsenet tai yhdessä seurueessa otteluun tulleet voivat istua vierekkäsillä paikoilla
o  Istu vain tyhjän paikan yläpuolelle
o  Huolehdi käsihygieniasta, yski vain hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan
o  Vältä tarpeetonta liikkumista hallin aulatiloissa
o  Suosittelemme kasvomaskien käyttöä
o Saavuthan tapahtumaan Koronavilkkuun rekisteröityneenä

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksessa yksityisyytesi on vahvasti suojattu.
Lue lisää sovelluksesta ›
www.koronavilkku.fi