Syyskausi päätökseen Siuntiossa ke 16.12.

Käsipallon SM-Liiga
Sjundeå IF – HIFK
Ke 16.12. klo 19:00
Fennia Areena, Siuntio

Korona-pandemian epävarmuus on syksyn vaihtuessa kohti talvea löytänyt myös Suomen käsipallokentille. Varsinaisia tartuntoja ei vielä ole liigapelaajista ilmoitettu, mutta muiden varotoimien vuoksi matseja on jo siirretty tai pelattu tyhjille katsomoille. HIFK:n osalta punakynää on vedetty GrIFK- ja BK-46-ottelupäivien yli, mutta syyskausi olisi kuitenkin tarkoitus pelata loppuun Siuntiossa keskiviikkona 16.12. – jälleen tyhjässä hallissa, sentään Veikkaus-TV:n kuvausryhmän dokumentoimana. Pelikalenterin muutokset ovat pitäneet IFK:n lähinnä treenimoodissa, sillä kuukauden aikana (15.11. HC Tallinn-ottelun jälkeen) IFK:lla on ollut vain yksi liigapeli Cocksin vieraana.

Riihimäen vierailu päättyi isälliseen 40-20 opetukseen siitä, että pelitempoa kannattaisi pitää yllä hieman tiukemmalla tahdilla, Cocksin pelattua jo kolmannen matsinsa vain viikon sisään. Siuntion kalenterissa otteluita on ollut yhtä harvakseltaan. SIF päihitti Grankulla IFK:n kotonaan kolmella maalilla 14. päivä marraskuuta, jonka jälkeen keltapaidat kävivät marraskuun lopussa Turussa hakemassa kahden maalin vierasvoiton Åbo IFK:sta. Viime viikonloppuna Siuntio pelasi hyvän puolituntisen Dickenin vieraana ja voitti ensimmäisen puoliajan Pirkkolassa lukemin 14-17. Tauon jälkeen Dicken näytti kuka käskee, ja otti voittopisteet tyrmäävällä 19-4 jaksolla loppunumeroihin 33-21.

Joukkueiden keskinäinen kohtaaminen Stadissa oli vahvasti SIF:n käsissä. IFK käväisi vain kerran 3-2 johdossa aivan alkuminuuteilla, mutta SIF pysytteli edellä koko toisen puoliajan IFK:n jäätyä aseettomaksi keltavihreän puolustuksen puristuksessa. Kumpikin jakso päättyi yhden maalin vierasvoittoon, ja lopputuloksella 30-32 SIF otti tärkeät pisteet joukkueiden taistellessa ylemmän loppusarjan viimeisestä, neljännestä paikasta. SIF on 9 pelissään kerännyt 8 pistettä, ja HIFK kurkistelee selän takana kuudella pisteellään 8 ottelun jälkeen. Joukkueiden maalilukemat ovat yllättävän lähellä toisiaan, vaikka Siuntiossa on pelattu jo yksi matsi enemmän. Siuntio on käynyt heittämässä 232 maalia (keskiarvolla 25,8 maalia / ottelu) ja HIFK 223 maalia (ka. 27,9 per ott.). SIF-maaliin on tähän mennessä saatu 257 palloa (ka. 28,6 / ott.) ja IFK:lle takaiskuja on heitetty 251 (ka. 31,4 / ott.). Maalinteossa Siuntion Filip Churlevski on ollut tähän mennessä nälkäisin 44 osumalla, lähes tasoissa Niclas Ahlgrenin kanssa (43 maalia). IFK:n toiseksi paras maalintekijä Kristo Voika on upottanut 41 maalia ja Vladimir Knopinskii 32 maalia. Siuntiolla pörssin kärjessä ovat myös Ott Varik 35 maalilla ja Carl Weurlander 33 maalilla.

Sarjataulukko 14.12.2020

OTTELU PELATAAN SULJETUIN OVIN

Uudenmaan korona-rajoituksien takia ottelu pelataan ilman yleisöä. Matsin voi katsoa maksutta Veikkaus-TV:n kautta, lähetyksen seuraamiseksi vaaditaan maksuton rekisteröityminen Veikkauksen kanta-asiakkaaksi sekä aktiivinen pelitili-saldo.

Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä SolidSport-sovelluksen nettistriiminä.

SM-Liigan jokainen ottelu lähetetään suorana SolidSport-suoratoistopalvelun kautta. Sivustolta voit ostaa yksittäisiä ottelulähetyksiä hintaan 5,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin koko sarjan kaikkiin matseihin hintaan 9,90 eur / kk.Tekemällä tilauksesi HIFK:n joukkuesivuston kautta tuot taloudellista tukea suoraan omalle joukkueelle! Tue suosikkijoukkuettasi ja nauti SM-Liigan kaikista otteluista koko kauden ajan hintaan 9.90EUR/kk. Mene osoitteeseen solidsport.com/hifk-handball ja tilaa katseluoikeus suosikkijoukkueesi kanavalta! Kanavalle pääset painamalla suosikkijoukkueesi logoa.