Toinen kierros vauhtiin Kauniaisista

Käsipallon SM-Liiga
GrIFK – HIFK
La 9.12. klo 16:00
Kauniaisten palloiluhalli

Alkusarjan toinen puolisko aloitetaan lauantaina taas Kamrat-derbyllä, kun HIFK matkustaa vuorostaan Graniin vierailemaan. Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen Kalliossa päättyi Granin vierasvoittoon 26-33, kaikista 9 pelistään GrIFK on voittanut kuusi kertaa ja hävinnyt kolmesti (Cocks, Dicken, BK-46). 12 sarjapisteellään Kauniaisissa taistellaan taulukon hopeasijasta neljän muun joukkueen kanssa. Jos Cocks ei ala kompuroimaan, niin ylempään loppusarjaan mahtuu kolme muutakin jengiä lähes tasapisteissä olevasta nelikosta BK-46, Dicken, Atlas ja GrIFK. Viiden pisteen takamatkalla SIF ja HIFK joutuvat kisailemaan keskenään kuudennesta sijasta ja viimeistä puolivälierä-paikasta.

HIFK nappasi ensimmäiseltä sarjakierrokselta 7 pistettä kolmella voitolla (ÅIFK, HC HIK, PIF) ja yliaika-tasurilla juuri Siuntiota vastaan. Kuntopuntarissa HIFK on pahasti punaisella, sillä viidestä edellisestä ottelustaan joukkue on kärsinyt neljä peräkkäistä tappiota ja viimeisin voitto oli 120-v synttäriottelussa Hankoa vastaan. Grankullan tilastot marraskuulta menivät tasan 2-2, joukkueen voitettua Siuntion ja Atlaksen mutta hävitessä Dickenille ja BK:lle.

9 matsissa GrIFK on heittänyt 258 maalia (ka. 28,7 / ott) ja HIFK on osunut 272 kertaa (30,2 / ott). Puolustuksessa on hieman isompi ero, kun GrIFK:n liigan kolmanneksi paras puolustus on ohitettu vasta 225 kertaa (ka. 25/ott). HIFK on joutunut kaivamaan pallon omistaan jo 272 kertaa (ka. 30,8 maalia) Joukkueiden parhaat maalipyssyt ovat HIFK-paidassa koko liigan tilastoa johtava Niclas Ahlgren 68 maalia (9 ott) ja sijalta 13 löytyvä Granin Richard Sundberg 43 maalia. Kauniaisten Luolan pimeässä nurkassa piilottelee yksi HIFK:n pahimpia mörköjä, sillä yksikään liigapeli syvällä peruskallion sisällä ei ole tuonut voittoa Stadiin. Pieni maistiainen tuli Suomen Cupissa tänä syksynä, kun HIFK voitti Grankulla IFK:n I-divisioonassa pelaavan akatemiajoukkueen.