Vierasretki Karjaalle keskiviikkona

Miesten SM-Liiga
BK-46 – HIFK
Ke 3.2. klo 19:00
Sisu Areena, Raasepori

Viikon vieraspelinä IFK:lla on edessä bussimatka Karjaalle keskiviikko-iltana. Molemmat joukkueet pelasivat lauantaina kunnon trilleri-derbyt HIFK:n kohdatessa Dickenin ja BK:n vieraillessa Siuntiossa Västra Nylands-derbyssä. IFK:n peli päättyi onnettomasti viimeisen sekunnin tappioon, mutta BK-leirissä juhlittiin tasoitusmaalia peliajan päättymisen jälkeen heitetystä vaparista. Viiden matsin kuntopuntarissa IFK:lla on kahden voiton (SIF, ÅIFK) lisäksi kaksi tappiota (Cocks, Dicken) sekä tasuri juuri BK:ta vastaan. Karjaalaisten viiden putkesta löytyy IFK-tasurin lisäksi myös pistejako Siuntiota vastaan ja voitto Dynamosta, sekä tappiot Atlakselle ja Westille.

Joukkueet ovat kohdanneet liigassa jo kahdesti, kun IFK on ehtinyt isännöidä molemmat kotipelinsä. Ensimmäinen matsi Kalliossa päättyi IFK:n 34-31 voittoon ja toisessa kohtaamisessa IFK joutui pistämään kirivaihdetta silmään pelastaakseen BK:n 2 maalin johdon 24-24 tasapeliksi aivan loppuhetkillä. Keskinäisten otteluiden parhaat maalintekijät olivat IFK:n Nikola Zujic 11 osumalla ja BK:ssa Timmy Thor jopa 18 maalilla.

15 ottelussa IFK on kerännyt yhteensä 18 pistettä 7 voitolla ja neljällä tasapelillä. BK-46 on taulukossa kaksi riviä alempana sijalla kuusi, kun 15 matsia on tuonut 4 voittoa ja kaksi tasapeliä eli yhteensä 10 sarjapistettä. Maalinteossa IFK on onnistunut reilut 60 kertaa useammin kuin BK. Ottelukohtainen keskiarvo on IFK:lle 39,5 ja BK:lle 25,3 tehtyä maali per matsi. Puolustuksessa IFK pärjää myös paremmin 21 maalin erolla, takaiskuja omiin on tullut 27,2 keskiarvolla kun BK:n verkko on heilunut 28,6 kertaa per 60 min. BK-46:n paras maalintekijä Timmy Thor on heittänyt 15 ottelussa 81 maalia, IFK-trion mahtuessa kokonaan liigan top kymppiin. Matsin vähemmän pelannut tammikuun tähtipelaaja Roman Protcenko on upottanut jo 84 maalia, ja Niclas Ahlgren on ehtinyt heittää 79 osumaa sekä Nikola Zujic 72.