Viikonloppuretki viehättävälle Riiihimäelle

Käsipallon SM-Liiga
Cocks – HIFK
La 26.1. klo 16:00
Riihimäen Urheilutalo

Lauantaina IFK lähtee haastamaan sarjaykkösen paikalle palanneen Cocksin Riihimäellä. Runkosarja lähenee loppuaan, ja sarjataulukosta löytyy harvinaisen jännittävä kattaus ratkaisukierroksille. Ykköspaikan jakaa kolme jengiä tasapistein, kun Cocks, BK-46 ja Dicken ovat kaikki saalistaneet 12 voittoa ja 24 pistettä. Myös ylemmän loppusarjan veitsenterällä on tungosta, sillä tärkeästä nelospaikasta kilpailee seuraava kolmikko HIFK, GrIFK ja SIF vain pisteen päässä toisistaan. HIFK:n loppuohjelmassa lisäpisteitä on tarjolla Cocksin lisäksi BK:lta, PIF:ltä ja viimeisessä trillerissä GrIFK:ta vastaan.

IFK ja Cocks ovat kohdannneet tällä kaudella kahdesti. Liigapeli kotona Kalliossa merkittiin neljän maalin voitoksi Cocksille ja viikkoa myöhemmin Suomen Cupin loppuottelussa Cocks piti mestaruuskannun kotonaan 10 maalin voitolla 30-20. Kukkopaitojen kotimaan rekisteristä löytyy vain yksi tappio, Dickenin yllätettyä Riihimäen kotikentältään vieraantuneen Cocksin. Toinen tappio oli parin minuutin päässä Karjaalla, mutta parilla viime hetken maalilla Cocks onnistui ohittamaan BK:n ja nousi takaisin sarjan ykköseksi. HIFK on kärsinyt viisi tappiota, yhden tasapelin avulla sarjapisteitä on kertynyt yhteensä 17, joilla IFK jakaa nelospaikan Granin naapurien kanssa. 

Maalinteossa Cocksin 393 häkkiä on liigan toiseksi paras lukema BK-46:n jälkeen. Matsikohtaisessa keskiarvossa Cocksin 30,2 maalia per ottelu on muutamia kymmenyksiä yhden pelin enemmän pelanneen BK:n takana. IFK:n 399 tehtyä riittää liigan viidennelle sijalle keskiarvolla 28,5. IFK:n Ardo Puna jatkaa maalipörssin kärjessä nyt yhteensä 116 osumalla. Cocksin kovin maalipyssy Teemu Tamminen on noussut sarjan kolmoseksi 85 maalillaan. Maalin puolustamisessa Cocksin miehistö on kovinta sarjassa vain 288 takaiskulla (ka. 22,2 /ott). HIFK:n verkkoon on lipsahtanut vähän enemmän liikennettä, sillä 14 pelin jälkeen palloa on vihelletty keskiympyrään 368 kertaa (26,3 / ott)