Vuoden viimeinen vierasmatsi Riihimäellä

Cocks 2601

Käsipallon SM-Liiga
Cocks – HIFK
La 11.12. klo 16:00
Cocks Areena, Riihimäki

Joulukuun toisessa vieraspelissä HIFK päätyy jopa Uudenmaan rajojen ulkopuolelle. Ottelun isäntänä on Kanta-Hämeen kovin käsipallojoukkue Riihimäen Cocks, joka ei ole kärsinyt yhtään liigatappiota kotikentällään tällä kaudella. IFK:llakin on muistoissaan voitto uudenkiiltävältä Cocks Areenalta, kun syksyllä 2019 HIFK voitti EHF Challenge Cupin kotiottelussa Bregenzin Itävallasta. Liigamatseissa Cocks ei ole luovuttanut voittopisteitä IFK:lle tasaisissakaan kamppailuissa, ja tällä kaudella Cocksilla on liigasta vasta yksi tappio Dickenin ottaessa 32-29 voiton kotipelissään Pirkkolassa. Vain toisilleen hävinneet Cocks ja Dicken pitävät kärkisijoja muutaman pisteen erolla ennen BK-46:tta. Vaikean alun jälkeen HIFK saavutti syyskauden kolmannen voiton Åbo IFK:n kustannuksella, ja nousi 7 pisteeseen jaetulle viidennelle sijalle yhdessä HC Tallinnan kanssa. 

Cocksilla on liigan tehokkain hyökkäys, joka on 11 pelissään upottanut jo 378 maalia (keskiarvolla 34,4 maalia per ottelu). HIFK on samassa ajassa saanut aikaan 100 maalia vähemmän, kun 11 matsin jälkeen tehtyjä maaleja on 274 (ka. 24,9 / ott).  Puolustuksessa ero ei ole aivan näin jyrkkä, kun Cocksilla on 284 takaiskua (ka. 25,8 per ottelu) ja HIFK:lla 321 keskiarvolla 29,2 maalia omiin per ottelu. Ensimmäisen sarjakierroksen kohtaaminen Helsingissä päättyi Cocksin helppoon 27-35 vierasvoittoon. Cocksin maalintekoa johtaa pian SM-sarjan kaikkien aikojen maalikuninkuutta hätyyttelevä Teemu Tamminen, joka on tämän kauden toiseksi tehokkain heittäjä 97 maalillaan 11 ottelussa. Liigan maalipörssin ykkösenä on 12 matsia pelannut Dickenin Max Granlund 101 maalilla. IFK:n Vladimir Knopinskii on noussut sarjan neloseksi 63 maalilla. Cocksin Davor Basaric (47 maalia) ja IFK:n Evgeny Semenov (41 maalia) mahtuvat samalle kymmenluvulle, mutta Semenovin kärsimä alavartalovamma saattaa vaikuttaa peliminuutteihin Riihimäellä. 

Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä SolidSport-sovelluksen nettistriiminä.

SM-Liigan jokainen ottelu lähetetään suorana SolidSport-suoratoistopalvelun kautta. Sivustolta voit ostaa yksittäisiä ottelulähetyksiä hintaan 5,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin koko sarjan kaikkiin matseihin hintaan 9,90 eur / kk.Tekemällä tilauksesi HIFK:n joukkuesivuston kautta tuot taloudellista tukea suoraan omalle joukkueelle! Tue suosikkijoukkuettasi ja nauti SM-Liigan kaikista otteluista koko kauden ajan hintaan 9.90EUR/kk. Mene osoitteeseen https://solidsport.com/hifk-handball/ ja tilaa katseluoikeus suosikkijoukkueesi kanavalta! Kanavalle pääset painamalla suosikkijoukkueesi logoa.