Vuosi vauhtiin Riihimäellä

Käsipallon SM-Liiga
Dynamo – HIFK
La 3.1. klo 14:00
Riihimäen Urheilutalo

Parin viikon pelitauko päättyy lauantaina, kun IFK palaa jälleen Riihimäelle. Edellinen peli samalla areenalla päättyi murheelliseen Cup-tappioon Atlasta vastaan. Uusi vuosi yritetään saada parempaan vauhtiin, kun IFK jatkaa liigamatseja sarjajumbo Dynamoa vastaan. Riihimäen Dynamo aloitti kauden kohahduksella, kun sarjanousija nappasi avausottelussa tasuripisteen HC Westiltä. Sarjan ollessa puolivälissä ei Dynamon pistepotti ole vieläkään noussut yhdestä, eli joukkueella on jo 11 ottelun tappioputki.

Myös IFK:n pistepussi on melkoisesti kevyempi kuin oli tarkoituksena syyskaudesta. Joukkue on ehtinyt pelata jo 14 ottelua, mutta voittaja on vain neljästä ottelusta. Lokakuun puolivälistä lähtien yhdeksän edellistä ottelua ovat tuoneet ainoastaan kaksi voittoa (Atlas, BK-46). Kolmeen osaan revenneessä sarjataulukossa IFK kuuluu alimpaan ryhmään yhdessä Siuntion, Åbo IFK:n ja BK:n kanssa. Sarjan voitosta taistelevat Cocks ja Dicken, selvällä erolla kolmospaikasta kilpaileviin Atlakseen ja HC Westiin.

HIFK ja Dynamo ovat sarjataulukon hännillä myös tehdyissä maaleissa. IFK:n käsistä on lähtenyt yhteensä 338 maalia (keskimäärin 24,1 per ottelu) ja Dynamo on osunut 12 pelissään 271 maalia (ka. 22,6). Päästetyissä maaleissa kumpikin joukkue on ehtinyt yli 400 takaiskuun, kun IFK-puolustus on puhkaistu 427 kertaa (30,5 / ott) ja Dynamo pysäytetty jo 432 kertaa (ka. 36 päästettyä per ottelu). Joukkueiden parhaista maalintekijöistä IFK:n Nikola Zujic johtaa koko liigaa 83 tehdyllä, kun paras Dynamolainen Osmo Tuomi löytyy liigatilastoista sijalta 19 tehtyään 50 maalia 11 ottelussa.