Vuosi vauhtiin Stadin Derbyllä

Käsipallon SM-Liiga
Dicken – HIFK
La 12.1. klo 15:45
Pirkkolan Urheilupuisto

Vuoden 2019 käsipalloilu käynnistyi komeasti MM-lopputurnauksen merkeissä eri puolilla Tanskaa ja Saksaa. Suomessa aloitus on lähes yhtä komea, kun Dicken ja HIFK kohtaavat vuoden ensimmäisessä Stadin Derbyssä. Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla, Dicken kolmosena ja HIFK neljäntenä. Dicken on aivan ykköspaikan ulottuvilla, sillä saarelaiset ovat vain kaksi pistettä sarjaa johtavan BK-46:n takana. HIFK puolestaan jahtaa Dickeniä kolmen pisteen päästä, eli juuri keskinäinen ottelu on kevään tärkein tilaisuus kärkikolmikon tavoittamiseen. Syksyn ensimmäinen kohtaaminen Kalliossa oli yksi synkistä hetkistä hyvin sujuneen alkukauden keskellä, kun kamppailu sarjan kärkipaikasta päättyi melko yksipuolisesti Dickenin 23-36 vierasvoittoon

Syyskauden 12 kierroksen jälkeen Dickenillä on kassassaan jo pyöreät 20 pistettä. Tasan 10 voiton lisäksi kaksi peleistä päättyi tappioon, kun vuoden 2018 loppuviikoilla BK-46 ja Cocks pitivät sarjapisteet itsellään. IFK:n pistesaalis 17 pistettä tarkoittaa yhtä tappiota enemmän, IFK:n hävittyä kertaalleen koko kärkitriolle. Lisäksi katastrofi-alku GrIFK:ta vastaan korjattiin suunnilleen tyydyttäväksi tasuriksi 10 maalin takaa-ajon jälkeen. Syyskauden matseissa Dicken on heittänyt kolmanneksi eniten maaleja liigassa BK:n ja Cocksin jälkeen. 350 maalillaan Dicken on vain kaksi maalia HIFK:n edellä, ottelukohtaisessa keskiarvossa vain pari desimaalia yli IFK:n 29 maalista. Oman maalin puolustamisessa eroa on hieman enemmän, Dickenin kärsittyä 259 takaiskua (ka. 21,6 / ott) ja IFK:n poimittua palloa omasta verkosta jo 305 kertaa (ka. 25,4 maalia per ottelu)

Maalinteossa IFK:n Ardo Puna johtaa koko liigaa maukkaalla 98 maalin kasalla. IFK:sta myös Niclas Ahlgren (70) ja Vladimir Knopinskii (56) mahtuvat maalipörssin kärkikymppiin. Dickenin hyökkäys luottaa tasaisuuteen, sillä joukkueen paras viimeistelijä Tadas Stankevicius on heittänyt maltillisesti 45 osumaa. Vastaavasti koko kentällinen eli Dickenin 6 parasta maalintekijää ovat juuri 40 maalin tuntumassa. Dickenin miehistöä rasittaa viime viikonlopun maajoukkue-leiri, kun Suomi kävi Unkarissa pelaamassa kaksoisottelun MM-kisoihin virittäytynyttä Chileä vastaan. Toki maju-matsit antavat tehokkaan paluutreenin joulutauon jälkeen, IFK:lla edellisestä sarjamatsista on jo reilut 3 viikkoa. 

Ottelu näytetään suorana lähetyksenä Hufvudstadsbladetin HBL.fi – verkkopalvelun kautta lauantaina klo 15:40 alkaen.