Åbo nappasi toisen voiton

ÅIFK 2903

Käsipallon SM-Liiga
Alempi jatkosarja
Åbo IFK – HIFK 29-28 (12-13)
Ke 3.3. klo 19:00
Samppalinna, Turku

Arki-illan matkapelissä HIFK pääsi reissaamaan Turkuun loppusarjan viimeisessä ottelussaan. Kamraattien välissä oli kolme pistettä ennen ottelua, eli vähintään tasapelillä HIFK olisi jättänyt Åbon tavoittamattomiin taakseen ennen turkulaisten päätösottelua. Avaushyökkäyksellään HIFK aloitti maalinteon, ja pysytteli pykälän Åbon edellä avausminuuttien ajan. Viiden minuutin kohdalla tilanne oli tasan 3-3, mutta kolme seuraavaa maalia merkittiin HIFK:lle ja vieraat karkasivat 3-6 johtoon kellon näyttäessä 9 minuuttia.

Keltamustien maalille vaihdettu Axel Rehnberg oli tarkempi HIFK-heittojen kanssa, ja vartin kohdalla Åbo oli jo kiivennyt takaisin tasoihin 8-8. Parin HIFK-maalin jälkeen Oscar Udd koki kovia puolustustilanteessa. Viivan sisäpuolella ÅIFK-heittäjän alle jäänyt Udd loukkasi törmäyksessä polvensa, ja rikkeestä tuomittiin 7m-heitto sekä ulosajo Uddille. Åbo kavensi eron yhteen rankkarilla, ja ylivoimapelissä nousi uudelleen tasoihin. Uddin paikalle pakiksi vaihdettiin vahva viivamies Viktor Grönmark, jonka kädestä tärähti vahvoja kaukoheittojakin. Osumatarkkuus jäi tosin vain 50 prosenttiin, mutta kolme maalia antoi lupauksia taidoista muillakin pelipaikoilla. Loppuminuutit maaleja tehtiin taas vuorotellen, ja puoliajan päättyessä HIFK oli yhden maalin edellä luvuin 12-13.

Tauolla Åbon juomapulloista löytyi vahvempaa mehua kuin HIFK:lla. Isännät heittivät heti kaksi maalia putkeen, ja kasvattivat nopeasti johtonsa suurimmillaan neljään maaliin. Toisen jakson alussa 10 minuutin pätkä merkittiin keltamustille maalein 8-3, kun ÅIFK nousi 20-16 johtoon. HIFK:n aikalisällä päävalmentajan taktiikkataulua heiluttanut Tomi Siven antoi pätevät ohjeet, ja reilussa kuudessa minuutissa HIFK oli noussut uudelleen johtoon 21-22. Viimeisen kympin alkaessa Åbo heitti kaksi maalia peräkkäin ja pääsi etulyöntiin lukemin 24-23. Takaa-ajajana HIFK kuittasi Åbon osumat 55 minuuttiin asti, kunnes Kristo Voika vei Rödan 26-27 johtoon Alanderin torjunnan jälkeen. Viimeiset ongelmat ottelussa nähtiin ajassa 58:20, kun Viktor Grönmark ajettiin ulos liian sinnikkäästä puolustamisesta. Åbo nakutti rankkarista pelin tasoihin 28-28, ja sai ylivoiman edukseen matsin lopppun asti.

Viimeisellä peliminuutilla HIFK:n hyökkäys epäonnistui Knopinskiin heiton mennessä niukasti ohi, ja Åbo pääsi hakemaan ratkaisua ylivoimahyökkäyksellä. Aikalisän jälkeen Åbon Andreas Nyström heittikin varmasti pallon maaliin, ja HIFK:lla oli kiire ehtiä tasoihin 15 sekunnin kuluessa. Hosuttu hyökkäys päättyi kahteen nopeaan heittoon ja Tursunovicin tuplatorjuntaan, ja lopuksi Åbo sai juhlia toista voittoaan HIFK:sta lukemin 29-28. Voitolla ÅIFK nousi yhden pisteen päähän HIFK:ta, ja viimeisessä sarjapelissään Åbolle riittäisi tasapelipiste Granista, koska keskinäiset pelit Åbon ja HIFK:n kesken loppusarjassa merkittiin Turun hyväksi voitoin 2-1. Jatkosarjan lopulliset sijoitukset ratkaistaan lauantaina 6.3. Kauniaisissa.

Maalintekijät
ÅIFK 29

#20 Manderoos 10
#15 Lehvonen 5
#10 Berglund 4
#9 Nyman 3
#22 Georgs 2
#28 Laine 2
#91 Nyström 2
#23 Sjöblom 1

HIFK 28
#92 Ahlgren 9
#24 Udd 6
#47 Voika 4
#6 Grönmark 3
#22 Knopinskii 3
#10 Jansson 2
#18 Alexandersson 1

LähiTapiola -tähtipelaajat
3 tähteä Elias Nyman, ÅIFK
2 tähteä Oscar Udd, HIFK
1 tähti Niklas Manderoos, ÅIFK