Arvokas kotivoitto BK:sta

BK-46 Header (2)

Käsipallon SM-Liiga
Ylempi loppusarja
HIFK – BK-46 29 – 28 (14-15)
To 16.3. klo 19:30
Helsingin Urheilutalo

Loppusarjan viidennellä kierroksella oli vuorossa jo viimeinen kotimatsi. IFK:lla oli vastassaan BK-46, joka oli tähän mennessä saavuttanut vain yhden voiton HIFK:sta kun kotipeli Karjaalla ratkesi BK:lle viime minuuteilla. Kauden rasitus alkoi näkyä jo molempien jengien kokoonpanoissa, sillä kummallakin vaihtopenkillä oli tyhjiä paikkoja tärkeiden pelaajien kohdalla. HIFK joutui aloittamaan pelin ilman Rui Roloa, Oscar ja André Uddia sekä Tanskan Koldingissa vierailevia Vili Leppästä ja Oskari Suopajärveä. Lisäksi jo ensimmäisellä puoliajalla Nicolas Reenpää loukkasi itsensä ulos pelistä. BK:n kärjestä puuttuivat joukkueen kokeneimmasta päästä Nico Rönnberg ja Oscar Kihlstedt. Miehistövajauksen vuoksi viivapelaaja Viktor Grönmark aloitti pakkina, ja pääsikin nopeasti peliin sisään kahdella maalilla. Vauhdikas avauskymppi tarjosi 9 maalia, kun IFK sai niukasti paremman aloituksen 5-4 johtoon. IFK:n johto kesti vielä toisen 10-minuuttisen loppuun, mutta BK-46 nousi 8-6 takaa-ajosta viidellä peräkkäisellä maalilla 8-11 johtoon. Vieraiden vyöryä auttoi kaksi samanaikaista IFK-jäähyä, jotka tuomittiin vain 13 sekunnin välein. Täysilukuisena HIFK pääsi takaisin yhden maalin tuntumaan, mutta viimeisen minuutin tasoituksesta huolimatta Jonathan Roos heitti vieraille 14-15 taukojohdon vielä sekunti ennen loppusummeria.

Vartin huilien jälkeen peli jatkui taas vauhdilla. Verkot heiluivat vuorotellen molemmissa päissä, kunnes 40 minuutin kohdalla BK osui kahdesti putkeen ja venytti johdoksi 18-20. IFK:n aikalisän jälkeen peli oli nopeasti tasoissa, mutta BK piti otteen itsellään ja nousi uudestaan kolmen maalin johtoon 22-25 viimeisen 10-minuuttisen alkaessa. IFK-puolustus puri hammasta ja taisteli hienosti kaikki tilanteet pysäyttäen BK-hyökkäykset ennen vaarallisia vetoja. Viidessä minuutissa HIFK upotti neljä peräkkäistä maalia ja kiipesi 26-25 johtoon. IFK:n alivoimalla BK-46 otti maalivahti Mikael Heinosen vaihtoon pelaten 7 vastaan 5 yliotteella. Pallonmenetyksen jälkeen IFK-vahti Bogdan Klepa oivalsi vapaan tilan sivurajaheitossa, ja pisti pallon suoraan tyhjään BK-häkkiin vieden IFK:n 27-26 johtoon. Seuraavasta IFK-hyökkäyksestä BK:n Ihor Skyba joutui katselemaan tuomarin kahta sormea, ja viidellä viittä vastaan Viktor Grönmark heitti uransa otteluennätyksen 10. maalillaan. HIFK siirtyi lupaavasti 28-26 johtoon, mutta BK:n nopea vastahyökkäys tuotti vieraille vielä 7 m-heiton ja kaksi ulosajoa IFK:n Antti Koskelalle sekä vieraiden Miska Henrikssonille. Jac Karlsson kavensi rankkarista eron yhteen maaliin ja pelin ratkaisu jäi viimeiselle minuutille. Maalin johdossa 5-4 ylivoimalla pelannnut HIFK sai juoksennella riittävän pitkään ympäri puolityhjää kenttää, kunnes Vladimir Knopinskii iski naulan arkkuun 29-27 johtomaalilla ajassa 59:25. BK:n Jac Karlsson heitti vielä yhden kavennuksen, mutta viimeinen 20 sekuntia ei aiheuttanut mitään dramaattista ja HIFK pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä voittoaan BK:sta.

Karjaalaisten neljäs tappio loppusarjassa jättää tilanteen sarjataulukossa erittäin tasaiseksi. Ennen lauantain viimeistä pelikierrosta Grankulla IFK pistää kakkospaikkaa viidellä pisteellä, ja kolmospaikan jakavat BK-46 ja HIFK tasapisteissä neljällä pisteellä. HIFK:lla on päätöskierroksella haasteenaan loppusarjan selvin lukemin voittava Cocks, kun BK-46 ja GrIFK mittaavat oman järjestyksensä ratkaisupelissä Karjaalla. Loppusarjan kaksi parasta saavat suoran pääsyn välieriin, ja sijat 3-4 aloittavat puolivälierät kotiedulla alemman loppusarjan Dickeniä ja Siuntiota vastaan.

Välierät aloitetaan jo ensi keskiviikkona, otteluparit vahvistetaan lauantai-iltana viimeisten tulosten jälkeen.

Maalintekijät
HIFK 29

Viktor Grönmark 10
Vladimir Knopinskii 8
Jakob Meinander 4
Evgeny Semenov 3
Joel Hagström 1
Samuel Elmvik 1
Bogdan Klepa 1, 10 torj.
Aliaksandr Tsitou 1
Kalle Alander 2 torj.

BK-46 28
Jac Karlsson 9
Ihor Skyba 5
Robin Sjöman 4
Sebastian Säkkinen 3
Oliver Nordlund 3
Jonathan Roos 2
Jonathan Ekman 1
Miska Henriksson 1
Mikael Heinonen 14 torj.
Rony Leven 2 torj.

Tähtipelaajat
3 tähteä Viktor Grönmark, HIFK
2 tähteä Vladimir Knopinskii, HIFK
1 tähti Jac Karlsson, BK-46