Arvokkaat vieraspisteet tiukalla voitolla BK:sta

Käsipallon SM-Liiga
BK-46 – HIFK 26-27 (13-14)
La 22.11. klo 15:30
Sisu Areena, Karjaa

Liigaviikolla IFK sai pelata kaksi vieraspeliä, kun Turun matkan lisäksi viikonlopulle oli vielä ohjelmassa reissu Karjaalle. Puolta lyhyempi bussimatka ei ehtinyt kangistaa, vaan IFK pääsi virkeänä pelikentälle. Myös isäntäjoukkue oli hyvin latautunut, ja BK pysäytti IFK:n ensimmäisen hyökkäysvuoron. Avausmaali kirjattiin raitapaidoille, mutta peli kulki tasaisena ja ero pysyi vain yhdessä maalissa 14 minuuttiin asti. Johtoasema ehti tosin vaihtua jopa viisi kertaa, kun kumpikaan joukkue ei halunnut alistua tappioasemaan. Jakson puolivälissä BK otti ensimmäistä kertaa kahden maalin johdon Cervera Gonzalon heitettyä 8-6 osuman. Samassa vauhdissa Alex Lignell heitti vielä kaksi osumaa, kasvattaen eron koko ottelun suurimmaksi eli kolmen maalin kotijohtoon 10-7.

IFK vaihtoi maalille tähän asti pikkurooliin jääneen Aivar Paistin, mutta vähäisestä peliajasta huolimatta Paist pääsi nopeasti hyvään torjuntavireeseen. IFK sai pidettyä oman pelin kasassa, ja ero kutistui pikkuhiljaa ennen Jasper Hellbergin 11-11 tasoitusta. BK otti vielä kerran kahden maalin johdon, mutta Nikola Zujic toi IFK:n jälleen rinnalle, ja avausjakson viime sekunneilla Thomas Åkermarck heitti IFK:n 13-14 taukojohtoon. Myös toisella jaksolla peli pysyi tasaisena, mutta nyt IFK pääsi pienelle etumatkalle Mirza Mimicin osumilla. Vieraiden elämä muuttui erityisen vaikeaksi 46 minuutin kohdalla, kun IFK:lle tuomittiin todella poikkeuksellisesti kolmen pelaajan alivoima 20-22 tilanteessa. Ensin Eneberg ja Koskela saivat peräkkäiset kakkoset pelitilanteista, ja seuraavasta pallonhallinnasta IFK:n parhaalle maalintekijälle Mimicille tuomittiin kolmas ulosajo eli punainen kortti tahallisesta ajanpeluusta. Kolmella kuutta vastaan pelatessa hyökkäyskuviot olivat melko lähelle toivottomia, ja myös puolustuksessa riitti vapaata tilaa BK:n heitoille. Puolen joukkueen alivoima tuotti lopulta vain kaksi takaiskua ja IFK pääsi täysilukuiseksi tilanteessa 22-22.

Viimeisellä kympillä matsi aaltoili päästä toiseen. IFK pääsi taas etumatkalle, mutta BK otti eron kiinni ja kiritti jo edelle tilanteessa 26-24. Bogdan Klepa palasi IFK-maalille, ja onnistui nollaamaan karjaalaiset viimeisen kahden minuutin aikana. Samaan aikaan IFK onnistui hyökkäyspäässä, ja erityisesti Christoffer Enebergin loppuun asti pelaaminen palkittiin kahdella viime hetkien maalilla. IFK pääsi 26-27 johtoon kun kellossa oli vielä 1,5 minuuttia, ja BK-46 tuli nälkäisenä hakemaan tasoitusta. IFK onnistui paimentamaan karjaalaisten yritykset tehottomiksi, ja Klepa venyi pariin matchvinnareen samalla kun puolustusmuurikin blokkasi gamesaverin kiinni BK:n viimeisestä heitosta. Harmillisen ÅIFK-tappion jälkeen HIFK löysi taas kurinalaisen joukkuepelin, ja kaikkien yhtenäinen työnteko palkittiin kahdella sarjapisteellä, jotka pitävät IFK:n mukana keskiryhmässä jaetulla viidennellä sijalla tasapisteissä BK:n kanssa.

Maalintekijät:
BK-46 26:

Sam Sjöman 3
Robin Mattsson 1
Mario Karuse 6
Alex Lignell 7
Gonzalo Cervera Perez de Vargas 7
Janne Korpimäki 2

HIFK 27:
Christoffer Eneberg 6
Mirza Mimic 6
Nikola Zujic 5
Olev Eensalu 3
Jasper Hellberg 2
Thomas Åkermark 2
Antti Koskela 2
Jasper Heino 1