Atlas hyödynsi kotiedun avauksessa

Käsipallon SM-Liiga
Puolivälierä 1/5
Atlas – HIFK 22-18 (9-9)
La 19.3. klo 15:00
Myyrmäen Urheilutalo


Voitot 1-0

Puolivälierät aloitettiin viime hetkellä kotiedun kaapanneen Atlaksen parketilta. Matsin alkuhetket lupasivat hyvää IFK:lle, kun parin torjutun Atlas-hyökkäyksen lisäksi Nikola Zujic onnistui viemään vieraat 0-2 johtoon. Nopeat takaiskut herättivät myös Atlaksen matsiin, ja kotiyleisö sai mölistä kolmen peräkkäisen Atlas-maalin kunniaksi seuraavina minuutteina. IFK:n hyökkäys pelasi itsensä jumiin, ja avauskympillä nähtiin enää yksi maali Roman Protcenkon kädestä. Ottelun paineet ja taisteleva puolustus piti pelin taas vähämaalisena, ja vartin kohdalla taulussa oli vasta 9 maalia isäntien johtaessa 5-4. Avausjakson toinen vartti meni yhtä niukasti IFK:lle, ja tauko aloitettiin tasatilanteesta 9-9. Koko ottelun ainut ulosajo nähtiin 27. minuutilla, kun Nikko Kinos teki tavaramerkki-konttauksensa Enebergin alhaalla olleisiin käsiin. Tilanteen protestointi tuotti IFK-valmennukselle varoituksen, mutta kentällä alivoimasta selvittiin ilman takaiskuja.

Toinenkin jakso aloitettiin IFK-osumalla, mutta Atlas kuittasi jälleen kolmella peräkkäisellä. IFK pääsi vielä kerran tasoihin tilanteessa 12-12, mutta 36 minuutista eteenpäin Atlas pysytteli edellä. Ero vaihteli 1-2 maaliin, ja vielä 54 minuutin kohdalla IFK oli Atlaksen kannassa tilanteessa 17-16. Matsin loppuun Atlaksella riitti paremmin puristusta, ja joukkue varmisti ensimmäisen voiton upottamalla viimeiset heitot verkkoon IFK:ta tehokkaammin. Kyläläisten joukoista löytyi yhdeksän eri maalintekijää, IFK-tilastoihin niitä merkittiin vain kuusi. Nikola Zujic oli ottelun tehokkain viimeistelijä 9 maalilla, mutta samalla ainut yli kolme maalia heittänyt IFK:lainen. Vähämaalisessa ottelussa molempien maalivahdit valittiin taas tähtipelaajiksi, vaikka torjuntamäärät oli selvästi pienemmät kuin edellisessä kohtaamisessa. Jännitys ja voiton tärkeys aiheutti runsaasti teknisiä virheitä, jotka lopulta koituivat IFK:n kohtaloksi kun Atlas onnistui useammin tekemään vastaiskumaaleja IFK:n pallonmenetysten jälkeen.

Maalintekijät:
Atlas Vantaa 22:
Filic Milan 5
Kinos Nikko 4
Janicijevic Aleksandar 4
Vainikk Mikk 3
Kivinen Jani 2
Åstrand Kenneth 1
Säkkinen Sebastian 1
Näntö Erkka 1
Maletic Srdjan 1
HIFK 18:
Zujic Nikola 8
Ahlgren Niclas 3
Shevchenko Sheva 2
Hallbäck Rasmus 2
Eneberg Christoffer 2
Protcenko Roman 1

Sarjan seuraava ottelu käydään maanantaina, kun joukkueet kohtaavat Kalliossa. IFK:lle kotivoitto on erityisen tärkeä avaustappion kuittaamiseksi, ja joukkue toivoo katsomoon runsaasti IFK-kannattajia pudotuspelitunnelmasta nauttimaan.

PUOLIVÄLIERÄ 2/5
HIFK – Atlas
Ma 21.3. klo 19:00
Helsingin Urheilutalo

Pääsyliput
15 / 10 eur