Atlas piti kotietunsa toistamiseen

Atlas II (640x265)

Käsipallon SM-Liiga
Puolivälierä 3/5
Atlas – HIFK 23-18 (14-7)
La 26.3. klo 15:00
Myyrmäen Urheilutalo

Puolivälierien kolmas ottelu pelattiin uudestaan lauantaina. IFK:n edellinen 7 maalin voitto oli jo unohtunut ainakin kotijoukkueen mielestä, kun Atlas otti komennon haltuun heti ensi minuuteilta. Niclas Ahlgrenin nopean avausmaalin jälkeen Atlas teki päättäväisesti neljä maalia putkeen IFK:n hermoillessa pallon käsittelyssä. Zujic ja Protcenko toivat IFK:n vielä maalin päähän 4-3, mutta sitten matsi repesi vieraiden jäädessä ilman osumia reilun 12 minuutin ajaksi. Atlas sen sijaan pärjäsi vauhdikkaasti hyökkäyspäässäkin, ja isännät kasvattivat johdon pahimmillaan 9 maaliin tilanteessa 13-4. IFK pääsi hieman anemiastaan eroon viimeisillä minuuteilla, mutta silti eroa toiselle puoliajalle jäi jopa 7 maalia (14-7).

Toisen jakson alkuun IFK sai paremmat tehot puolustukseen, ja Atlas onnistui maalinteossa vain kaksi kertaa ensimmäisen 10-minuuttisen aikana. Tosin IFK:n omatkin hyökkäykset olivat kaukana maalijuhlasta, ja ero kaventui vain kahdella tilanteeseen 16-11 kun 41 minuuttia oli pelattu. Pitkä matka kaupungista kylille taisi aiheuttaa tärinää IFK-käsissä, kun puolet hyökkäyksistä sählättiin omiin teknisiin virheisiin ja puolet huonoihin ratkaisuihin Atlas-puolustuksen painostuksesta. Koko ottelun omaa suoritusta rasittanut huolimattomuus pysyi varjostamassa IFK:n peliä, ja huonolla 60-minuuttisella ei kuulu voittaa otteluita – ainakaan tässä vaiheessa kevättä.

Näinpä Atlas otti ottelusarjan toiseksi tärkeimmän voiton ja siirtyi 2-1 johtoon ennen maanantain neljättä yritystä. Kotikenttänsä turvassa IFK:n hermoja koettelee pakkovoiton tarjoama suorituspaine, joka on läsnä vielä mahdollisessa viidennessä ottelussa vieraissakin. IFK:n kotiottelut Atlasta vastaan ovat tällä kaudella kuitenkin päättyneet hyviin tuloksiin, vaikka kaikkien pelien kesken on nähty runsaasti vaihtelua. Ehkäpä vuoristorata kulkee taas IFK:n kannalta iloisen vauhdikkaasti alamäkeen ja Atlaksen vauhti jähmettyy raskaan ylämäen kiipeämiseen.

KAIKKI PAIKALLE IFK:N TUEKSI!!
4. puolivälierä
HIFK – Atlas
Ma 28.3. klo 19:00
Helsingin UT

Pääsyliput 15/10 eur