Atlas vei kotiedun viimeisessä ottelussa

Miesten SM-Liiga
Atlas Vantaa – HIFK 16-15 (9-7)
Ke 16.3. klo 19:00
Myyrmäen Urheilutalo

Runkosarjan lopulliset sijoitukset pistettiin järjestykseen viimeisellä pelikierroksella. Suurimmat panokset jäivät juuri Atlaksen ja HIFK:n välille, sillä viimeisen sarjamatsin voittaja ottaisi nelospaikan ja arvokkaan kotiedun puolivälieriin. Ottelun tärkeys näkyikin kentällä, sillä molemmat jengit olivat saaneet kuormallisen kipsiä selkäänsä. IFK oli ottanut lisäsatsin kenkiinsä, sillä vieraiden aloitus oli aivan jäässä. 18 minuutin kohdalla IFK oli saanut vasta kaksi palloa Atlas-maaliin. Jännäkakkaa taisi löytyä Atlaksenkin lahkeesta, sillä reilussa vartissa eroa oli tullut vain neljän maalin verran vaikka IFK-maalit pystyi laskemaan kahden käden peukaloilla. Vasta jakson viimeisellä 5-minuuttisella alkoi tapahtua, ja maaleja nähtiin lähes joka minuutti. IFK pelasti hyvän osan ensimmäisen puoliajan katastrofistaan nousemalla 9-7 takaa-ajoon, missaten vielä yhden kavennusmaalin loppuhetkillä.

Toisen jakson alussa IFK-puolustus oli oppinut Atlaksen tavat. Koko matsin pelannut Freddy Wickström napsi kaikki kyläläisten yritykset, ja tervaan uponnut Atlas onnistui viimeistelemään vain kolme maalia 23 minuutin pätkässä ajasta 24 minuuttia (8-4) aikaan 47 minuuttia (11-12). Matsin jännitys pilasi maalintekotaidot myös IFK:lta, eikä voitto tuntunut maistuvan kummallekaan joukkueelle. Köysistä takaisin jaloilleen noussut Atlas heitti kolme maalia peräkkäin viimeisen kympin alkaessa, päästen uudestaan kuskin paikalle 14-12 johdossa. IFK onnistui vielä kerran nousemaan tasoihin, mutta seuraavat kaksi kotimaalia olivat jo liikaa ja Atlaksen vaatimattomat 16 maalia riitti voittoon saakka, IFK:n köhiessä vain 15 osumaa. Matsi kirjattiin liigahistoriaan vähämaalisimpana otteluna, kun 60 peliminuuttiin pihisteltiin vain 31 maalia.

Atlakselle vaikean kaavan mukaan otettu voitto tarjosi kuitenkin kullan arvoiset sarjapisteet. Viimeisellä pelillä Atlas nousi 25 pisteeseen ja kaappasi neljännen sijan IFK:lta yhden pisteen erolla. Samalla ohituksella myös puolivälierien kotietu kääntyi vantaalaisten hyväksi, ja samat jengit kohtaavat pudotuspeleissä jo lauantaista alkaen Atlaksen isännöidessä ensimmäistä taistoa. Kauden kolmesta kohtaamisesta pisteet jaettiin 3-3, kun IFK haki tasapelin ensimmäisestä kyläilystä ja voitti oman kotipelinsä kolmen maalin erolla. Päätösottelussa ei mitään hienouksia nähty, mutta yhden maalin voitolla Atlas sai tasoitettua tämän kauden keskinäiset tilastot.

SM-puolivälierät
Atlas Vantaa (4) – HIFK (5)

Kolmella voitolla välieriin

QF1 Atlas-HIFK La 19.3. klo 15:00 Myyrmäen UT
QF2 HIFK-Atlas Ma 21.3. klo 19:00 Helsingin UT
QF3 Atlas-HIFK Ke 23.3. klo 19:00 Myyrmäen UT
QF4 HIFK-Atlas Ma 28.3. klo 19:00 Helsingin UT
QF5 Atlas-HIFK Ke 30.3. klo 19:00 Myyrmäen UT
Pääsyliput kaikkiin otteluihin 15/10 eur