Atlas voittoon UT:lla

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Atlas 18-30 (9-15)
Pe 17.10. klo 19:00
Helsingin UT

Perjantaina UT:lla käytiin keskikastin stressikamppailu, kun niin isännöivä HIFK kuin vieraillut Atlaskin hakivat kovasti tarvittuja sarjapisteitä vaikean alkusyksyn jälkeen. Matsin alkuminuuteilla kumpikin onnistui nopeasti maalinteossa, mutta Atlaksen lataus auttoi vieraat parin osuman etumatkalle. Vartin kohdalla IFK oli vielä kyydissä lukemissa 6-7, mutta Atlaksen puolustuksen nollattua IFK:n yritykset 12 seuraavan minuutin aikana vantaalaisvieraat pääsivät selvään 7-13 johtoon. IFK sai kipsinsä rikki vasta 27. minuutilla, ja taukotilanteeksi jäi Atlaksen kuuden maalin johto 9-15.

Puoliajalla Atlas sai sovittua vielä terävämmät kuviot, ja IFK hyökkäys pysähtyi korkealla pelanneeseen 6 miehen siniseen muuriin. Aggressiivisesti puolustanut Atlas esti vapaat heittopaikat, ja vantaalaisten maalissa Tuomas Laitinen häikäisi keräämällä yli 30 palloa IFK:n yrityksistä. Kolmannen vartin jälkeen ottelu oli lähes ratkennut Atlaksen johtaessa jo 11 maalilla 12-23. Loppuminuuteilla ottelu rullasi vähän tasaisempana, mutta summerin soidessa IFK:lle merkittiin jo toinen kotitappio 12 maalin erolla 18-30.

Läpi ottelun Atlaksen joukkuepeli onnistui paremmin kuin IFK:lla. Lajin luonteen mukaisesti hyvä puolustaminen auttaa omia hyökkäyksiä, ja Atlaksen korkea 6-0 ei jättänyt IFK:lle tilaa kunnon heittoihin. Pallon saadessaan siniset salamat syöksyivät toiseen suuntaan, ja määrätietoisella taistelulla rakennetut Atlaksen heittopaikat upposivat IFK-pömpeliin. Myös IFK-vahti Bogdan Klepa otti mukavan määrän heittoja, mutta Tuomas Laitinen ansaitsi tähtensä paremmin puolustaneen Atlas-miehistön takana. Sarjapeleissä tulee tarpeellinen muutaman viikon tauko maaotteluiden merkeissä, ja IFK pääsee vielä kerran tositoimissa pelikentälle Suomen Cupin ottelussaan HIFK-Dynamo perjantaina 24.10.

Maalintekijät
HIFK 18

Antti Koskela 4
Olev Eensalu 3
Nikola Zujic 3
Christoffer Eneberg 2
Jasper Heino 1
Thomas Åkermarck 2
Harri Pitkänen 1
Richard Ahlgren 1
Johannes Bargum 1

Atlas 30
Heikki Laitinen 6
Sergei Shevchenko 5
Toni Aalto 4
Dragan Vrgoc 4
Mikk Vainikk 3
Anthony Hellakoski 3
Erkka Näntö 2
Nikko Kinos 1
Sebastian Säkkinen 1
Milos Maksimovic 1