BK-46 haki pisteet Kalliosta

Miesten SM-Liiga
HIFK – BK-46  27-31 (14-16)
La 30.11. klo 16:00
Helsingin Urheilutalo

Lauantaina kentällä nähtiin kaksi SM-liigan perinteisintä seuraa, kun HIFK sai vieraakseen BK-46:n Karjaalta. BK sinnittelee sarjataulukon kakkossijalla Dickenin takana, samalla kun IFK yrittää saavuttaa Siuntiota ylemmän jatkosarjan viimeiseltä paikalta. Liigan alkukierroksilla Karjaalla BK-46 otti selvänumeroisen kotivoiton, mutta omalla kentällään HIFK oli päättänyt antaa paremman vastuksen. Ottelun alkuminuuteilla ei montaa maalia nähty, kun Gezá Vasvárin nopean avausmaalin jälkeen matsin toista osumaa piti odottaa kuudennelle peliminuutille asti. Niclas Ahlgrenin vietyä IFK:n 2-0 johtoon, sai BK kuparisen rikki vasta kuuden minuutin kohdalla. IFK-puolustus taisteli voimalla ja Toto Christou torjui terävästi alusta saakka. Samoin Ahlgren oli vauhdissa, ja parin rankkarin avulla nosti maalimäärään neljään vain 11 minuutin kuluessa. Nacken peli kuitenkin oli päättyä nopeasti, kun 12 minuutin kohdalla puolustuksessa pysäytetty Alex Lignell onnistui vihellyksen jälkeen tempaisemaan kyynärpäällään Ahlgrenin silmäkulman auki, ja verinen laituri joutui koppiin paikattavaksi. Alle vartissa IFK oli saanut kolmen maalin etumatkan maalein 7-4, mutta nopeimman vastaisku-aseen puuttuessa BK onnistui kaventamaan eroa. Vieraiden tehokkain hetki osui toisen kympin lopulle, kun alle seitsemässä minuutissa IFK:n 7-4 johto kääntyi 9-11 takaa-ajoksi. Muutamaa minuuttia myöhemmin IFK oli päässyt takaisin tasoihin, mutta jakson loppuminuuteilla BK jaksoi vielä kiskoa parin maalin taukojohdon lukemiin 14-16.

Puoliajan jälkeen Ahlgrenin haavat oli saatu tukittua ja Nacke oli taas mukana pelissä, heittäen IFK:lle toisen jakson ensimmäisen maalin. Peliä jatkettiin fyysisenä ja tuomarit yrittivät pysyä tilanteen tasalla runsailla vihellyksillä. Koko matsissa tuomittiin jopa 11 rangaistusheittoa, ja ulosajojakin kertyi 9 kappaletta. BK:n maalille vaihdettu Mikael Heinonen onnistui estämään IFK:n maalintekoa jakson alussa, ja 41 minuuttiin mennessä raitapaidat olivat tuplanneet johtonsa neljään maaliin 17-21. Robin Sjömanin lopulta saadessa ansaitsemansa kakkosen, käytti IFK puolustuksen reiät tehokkaasti hyväkseen. Saman jäähyn aikana IFK onnistui tekemään kolme peräkkäistä maalia, myös Toto Christoun pistäessä pallon tyhjään verkkoon oman torjuntansa jälkeen. Kiihkeästi kamppaillut HIFK sai matsin lopulta tasoihin 26-26 ajassa 50:29, mutta BK:n tolppien väliin palannut Bogdan Klepa ei aikonut luovuttaa voittoa entiselle jengilleen. Knopinskiin tasoituksen jälkeen IFK onnistui viimeisellä kympillä vain yhden kerran, hyökkääjien hakiessa vähän liian rohkeita heittoja. BK jatkoi peliään kylmähermoisesti, ja varmisti voiton iskemällä jopa viisi maalia peräkkäin ennen Vasvarin kosmeettista kavennusta.

IFK:n kohtaloksi jäi heikot 10-minuuttiset molempien jaksojen lopussa. Ensimmäisellä puoliajalla IFK oli tasatilanteessa 12-12 ajassa 23 minuttia, ja toisella jaksolla joukkueet olivat taas rinnakkain 26-26 ajassa 51 minuuttia. BK:lla kunto riitti loppuun saakka, samalla kun IFK alkoi tehdä virheitä loppuhetkillä. Puolustuspeli kuluttikin erityisesti voimia, mutta ainakin oman pään taistelu auttoi Christoun lopulta 14 torjuntaan (35 %). Hyökkäys hakee edelleen teräänsä Ardo Punan poissaoloon totutellen, mutta sentään maalitalkoisiin kävi osallistumassa 9 eri pelaajaa. Rasitusta riittää myös tulevina viikkoina, kun ensin Dicken kohdataan kahdesti Cup- ja liigamatsien merkeissä, ja myös seuraavana viikkona pelataan kaksi ottelua Cocksia ja Grania vastaan.

Maalintekijät
HIFK  27
#10 Kristian Jansson  7
#92 Niclas Ahlgren  5
#11 Roman Protcenko  4
#27 Gezá Vasvári  4
#14 Sten Toomla  2
#22 Vladimir Knopinskii  2
#12 Toto Christou  1
#13  Erkka Näntö  1
#24 Oscar Udd  1

BK-46  31
#22 Sebastian Säkkinen  8
#6   Oscar Kihlstedt  7
#10 Jac Karlsson  6
#5   Robin Sjöman  5
#13 André Udd  3
#77 Janne Korpimäki  2

LähiTapiola – tähtipelaajat
3 tähteä – Robin Sjöman, BK-46
2 tähteä – Kristian Jansson, HIFK
1 tähti – Jac Karlsson, BK-46

Ottelun valokuvagalleria

SEURAAVA KOTIOTTELU
HIFK – Dicken
Su 8.12. klo 15:00
Helsingin UT