BK-46 kaatui Kalliossa selvin lukemin

Miesten SM-Liiga
HIFK – BK-46 36-23 (19-10)
La 23.3. klo 14:30
Helsingin Urheilutalo

Lauantaina Kalliossa nähtiin runkosarjan viimeinen kotiottelu ennen päätöskierrosta Myyrmäessä. Kuuden ottelun tappioputkeen hyytynyt HIFK aloitti matsin täysin uudella vimmalla, pitäen oman maalin puhtaana ja upottamalla hyökkäykset maaliverkkoon kokeneen BK-vahti Petter Forströmin taakse. Ensimmäisen 8 minuutin aikana nähtiin vain kuusi maalia, kun IFK osui kolmesti ja BK-46 samoin kolme kertaa. 3-3 tilanteessa IFK otti matsin ohjat itselleen ja täräytti kahdeksan peräkkäistä osumaa, repäisten tilanteeksi 11-3. Yhden BK-kavennuksen jälkeen ero kasvoi jopa 10 maaliin IFK:n johtaessa 21 minuutin kohdalla maalein 14-4. BK sai tehtyä ottelun viidennen maalinsa vasta 22 minuutin jälkeen, IFK:n Oskar Köhlerin upotettua täyskädellisen maaleja jo 17 peliminuutin jälkeen. Ensimmäisen jakson loppuhetket pelailtiin kuitenkin tasaisemmin, ja summerin soidessa puoliaika päättyi lukemiin 19-10.

Toisen jakson alussa IFK aloitti taas hyvällä sykkeellä. Kuudessa minuutissa ero kasvoi 12 maaliin IFK:n johtaessa 24-12. BK-puolustuksessa pyöriteltävänä ollut Janis Selge otti kolmannen ulosajonsa ja pääsi katsomon puolelle todistamaan IFK:n hyökkäysvauhtia. Karjaalaisten menetettyä ison kasan lihasta puolustuksestaan, pääsi IFK nautiskelemaan vapaasta tilasta ja matsi repesi lähes epätodellisiin lukemiin 30-14 kun ottelusta oli pelattu 43 minuuttia. IFK harhautui kruisailemaan pelin ratkettua, ja BK-46 sai lopultakin viimeisellä kympillä mahdollisuuden maalintekoon IFK-puolustuksen rakoillessa eri puolilta. Karjaalaisten kuusi kavennusta ei paljoa auttanut, kun IFK pääsi tuulettamaan kauden ensimmäistä voittoa BK:sta maalein 36-23.

IFK:n maalilukemista suurimman vastuun kantoi tällä kertaa Oskar Köhler, joka onnistui matsissa 8 kertaa pelitilanteessa ja kerran 7m-viivalta. 10 kenttäpelaajasta yhdeksän eri nimeä kävi maalinteossa, BK:lla maalintekijöitä löytyi peräti 13. Punapaidoista löytyi tänään paremmat tehot, sillä kuusi pelaajaa teki enemmän kuin kaksi maalia, mutta BK:lla ainoastaan Robin Karlsson heitti vähintään kolme maalia. IFK:n karjaalaislähtöinen maalivahti Freddy Wickström pelasi kauden parhaan matsinsa parillakymmenellä torjunnalla, ja sai ansaitusti valinnan ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi.

Ottelun lopputulos lukitsi sarjataulukossa sijat 1-6, kun huomisen Akilles-Cocks matsin jälkeen pelaamatta on vain yksi kierros. Cocks on varma ykkönen runkosarjassa, Dickenin jäädessä kakkossijalle vähintään neljän pisteen erolla. HC West sijoittuu kolmanneksi ja kohtaa puolivälierissä HIFK:n sijalta kuusi. BK-46 on sarjassa neljäntenä, ja kohtaa pudotuspeleissä Atlaksen sijalta viisi. Vain sarjan viimeiset sijoitukset 7-9 ovat vielä auki ennen viimeisiä pelejä, kun kolmikko ÅIFK/12p, SIF/11p ja Akilles/9p kisaavat viimeisistä kahdesta paikasta mukaan Handisliigan pudotuspeleihin.

Ottelun maalintekijät:
HIFK 36

Oskar Köhler 9
Sergei Glinca 6
Andre Orel 5
Thomas Åkermarck 4
Christoffer Eneberg 4
Niklas Salmén 3
Stefan Mattsson 2
Tom Lindström 2
Martin Hagström 1

BK-46 23
Robin Karlsson 5
Olli-Pekka Korpimäki 2
Sam Sjöman 2
Jasper Hellberg 2
Johan Skogberg 2
Robin Sjöman 2
Oscar Udd 2
Kaj Hagman 1
Fredrik Adamsson 1
Janis Selge 1
Mario Karuse 1
Victor Westerlund 1
Sebastian Säkkinen 1