BK-46 venyi loppuhetkillä voittoon

BK46 1102 (2)

Käsipallon SM-Liiga
Ylempi loppusarja
BK-46 – HIFK 37 – 33 (20-18)
La 11.2. klo 16:00
Karjaan Palloiluhalli

Lauantaina IFK matkusti Karjaalle jo toisena viikonloppuna peräkkäin. Viikko sitten Suomen Cupista tuloksena oli vain välierätappio Cocksille, ja nyt liigapelissä vastassa oli hallin oikeat isännät BK-46. Matsi aloitettiin vauhdikkailla maalitalkoilla, kun molempien jengien puolustukset hieman etsivät virettään. Viiden minuutin kohdalla yleisö oli kuin tennisottelussa, maalilukujen ollessa tasan 4-4. IFK:lla merkittävämpi heikkous oli pallokontrolli omissa hyökkäyksissä, sillä monet yritykset päättyivät pallonmenetyksiin ja nopeisiin vastahyökkäyksiin, joista BK-46 lappasi maaleja lähes joka kerta. Asemahyökkäyksiin BK-46 otti usein mukaan seitsemännen kenttäpelaajan, ja IFK oli taas vaikeuksissa alivoimalla puolustaessaan.

Pelin toisella vitosella BK nykäisi neljän maalin eron 9-5 johtoon ja piti etumatkan neljässä varttiin asti. Jakson puolivälin jälkeen HIFK saa uuden herätyksen, kääntäen 12-8 takaa-ajon tasatilanteeksi 12-12 vain viidessä minuutissa. IFK:n tasoituksen jälkeen BK-46 teki saman tempun toiseen suuntaan, ja nosti eron jälleen neljään maaliin tilanteeksi 16-12. Pelin hallinta vaihteli moneen otteeseen, ja taas seuraavat 3 maalia merkittiin IFK:lle. Nyt IFK ei aivan yltänyt tasoitukseen asti, vaan BK-46 pysytteli edellä loppusummeriin asti ja siirtyi tauolle kahden maalin johdossa 20-18.

Puoliajalla vedettiin hieman henkeä ja hommaa jatkettiin samalla hulinalla. Ensimmäiset 10 minuuttia tarjosi taas 14 maalia, kun Rui Rolo johdatti IFK:n takaisin BK:n rinnalle. Molemmat jengit jatkoivat tehojaan maalinteossa, ja maaleja heitettiin vuorotellen tilanteeseen 28-28 asti. Ottelun 43. minuutilla BK-46:n puolustuksen tukipilari Ihor Skyba sai matsin kolmannen ulosajonsa, ja punainen kortti saatteli Skyban pois vaihtopenkiltä. Ylivoimalla pelatessaan HIFK nousi johtoasemaan 28-29 Oscar Uddin osumalla. IFK:n siirtyessä 7 pelaajaan BK-46 sai kaksi peräkkäistä osumaa nopeilla kontrilla, kun Bogdan Klepa ehti hädin tuskin pysähtyä työpaikalleen heittojen lähtiessä. Päättäväisesti koko matsin pelannut Rui Rolo nosti IFK:n jälleen tasoihin, kunnes Oscar Udd vei jälleen IFK:n johtoon lukemissa 31-32 viimeisen 10-minuuttisen käynnistyessä. Altavastaajana ottelun aloittanut HIFK taisteli voitosta vielä viimeisen viisiminuuttisen alkaessa. BK:n Miska Henrikssonin ulosajon aikana IFK:n Viktor Grönmark tasoitti tilanteeksi 33-33.

Seuraavaksi oli vuorossa jäähy IFK:lle, kun Aliaksandr Tsitou lähetettiin istunnolle ja BK:n Linus Sjöman asteli 7 metrin viivalle yrittämään illan viidettä rankkarimaaliaan. IFK:n maalitolppien väliin tullut Kalle Alander kuitenkin torjui Sjömanin heiton ja antoi IFK:lle tilaisuuden tavoitella voittoa. IFK selvisi alivoimasta yhdellä takaiskulla, ja oli senttien päässä tasoitusmaalista kun BK pelasi jälleen ilman maalivahtia. Rui Rolo yritti saada tusinaa täyteen kohti tyhjää BK-maalia, mutta heitto osui tolppaan ja kimposi niukasti ulos ylittämättä maaliviivaa. Seuraava hyökkäys päättyi BK-maaliin, ja nyt kiire ajoi IFK:n liian hätäisiin ratkaisuihin. Loppuhetkillä BK-46 sai pidettyä päät kylminä, ja varmisti voiton heittämällä matsin neljä viimeistä maalia. Upeasta taistelusta huolimatta viimeiset 200 sekuntia veivät voiton 4 maalin päähän ja IFK joutui lähtemään lannistuneena kotimatkalle. Kokonaisuutena peli oli kuitenkin hyvä suoritus, ja tällä esityksellä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa kotipeliä Cocksia vastaan.

Maalintekijät
BK-46 37

Sebastian Säkkinen 8
Jonathan Roos 6
Linus Sjöman 6
Jac Karlsson 5
Miska Henriksson 4
Oliver Nordlund 4
Robin Sjöman 2
Ihor Skyba 1
Jonathan Ekman 1
Mikael Heinonen 11 torj.
Rony Levén 1 torj.

HIFK 33
Rui Rolo 11
Vladimir Knopinskii 8
Oscar Udd 6
Viktor Grönmark 4
Evgeny Semenov 2
Joel Hagström 1
Jakob Meinander 1
Bogdan Klepa 8 torj.
Kalle Alander 1 torj.

Ottelun tähtipelaajat
3 tähteä Jac Karlsson, BK-46
2 tähteä Rui Rolo, HIFK
1 tähti Oliver Nordlund, BK-46

SEURAAVA KOTIOTTELU
HIFK – Cocks
Pe 17.2. klo 19:15
Helsingin Urheilutalo